Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '18

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Detayların Gücü Adına

Detaylar görünümüzün anahtar parçalarına dönüşebilir! Peki, nasıl?Moda dünyasının it-girl’lerinden  ders almaya ne dersiniz? Detayları ön plana çıkaracağınız fotoğraflar ile en çok beğenilen isimlerden birisine dönüşebilir, sosyal medya hesaplarınızı kaliteli içerik sunan bir görünüme kavuştabilirsiniz. İşte fotoğraf çekerken işinize yarayacak o detaylar…

 

En beğenilen bloggerların başarılarının sırrının yalnızca güzel olmak ya da güzel giyinmek olduğunu düşünüyorsanız bu büyük bir yanılgı olabilir! Nasıl giyindiğiniz değil, bunu karşı tarafa yani biz takipçilere nasıl yansıttığınız çok daha büyük bir önem taşıyor. Çantanızın yanına ekleyeceğiniz ufak birkaç vintage parça, oturduğunuz mekanın görülmemiş bir karesi ya da fotoğraf açınızda yapacağınız ufak değişiklikler ile basit ama  harika bir görsel yakalayabilirsiniz. Peki, bunun için nereden ilham alabilirim diyorsanız sosyal medya dünyası sizlerin imdadına yetişiyor. İşte o püf noktalar…

 

Doğadan İlham Alın

Bloggerların sıkı birer takipçisi iseniz ilham alacağınız noktaların çok yakınızda olduğunu farkedeceksiniz. Sizler için en basit önerimiz şu; doğadan ilham alın. Sevgilinizden aldığınız bir buket çiçek gözlerinizin buğulanmasına yetebileceği gibi tarzınızın da yeni yardımcı ögelerinden birisi olabilir. Sezonun sevilen parçalarından birisi olan hasır ya da şeffaf çantaların içine ekleyeceğiniz bir demet çiçek, günün en güzel fotoğraf karesine dönüşebilir. 

 

Her Zaman İşe Yarar: Renklerin Uyumu 

Bir fotoğraf karesi içine onlarca detay ekleyebilirsiniz, bunun için ihtiyaç duyacağınız tek şey ise yaratıcı gören gözler. Renklerin uyumunun bir fotoğraf karesinde her zaman en dikkat çekici öge olacağını unutmayın. Bunun için profesyonel bir fotoğrafçı olmanıza ya da bir yardımcıya ise ihtiyacınız yok. Kontrast, öne çıkan çarpıcı renkler, güzel bir manzara ve elbette biraz şıklık ile en güzel fotoğraf karesi sizin olabilir!

 

Siyah-Beyaz Aşkı!

Siyah-beyaz resimler biraz kolaya kaçmak gibi görünse de bu durum sizi yanıltmasın! En romantik görünümlerden birini yakalamanızı sağlayacak bu basit fotoğraf filtresini özellikle yakın çekim portre resimlerinde tercih edebilirsiniz. Bu fotoğraf karesini ne ile süsleyeceğiniz ise sizin görsel gücünüzü ve yaratıcılığınızı yansıtacak. Modern takılar, gözlük çerçeveleri en ideal görünümü yakalamanızda etkili olabilir.

 

Kahvem olmadan asla!

Kaliteli bir görsel elde etmek için mekanların gücünden faydalanmayı sakın unutmayın! Bazı bloggerların  tek bir resim karesi için onlarca mekan gezdiğini biliyoruz. Elbette, bu kadar yapay bir işe girişmenize gerek yok. Kahveniz, en sevdiğiniz çantanız ve gözlüğünüz ile süslediğiniz masanız sizlere bazen sanatsal gücü yüksek bir fotoğraf karesi sunabilir. Tek yapmanız gereken birkaç deneme çekimi. Böyle bir fotoğraf karesinde mümkün olduğu kadar sade bir görünüm elde etmeye özen göstermeniz yeterli olacak.

 

 
Toplam blog
: 15
: 88
Kayıt tarihi
: 02.04.18
 
 

Anadolu Üniversitesi İletişim Tasarımı ve Bölümü mezunu.  ..