Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '18

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Asla Hiç Bir Şey İçin Geç Kalmadın!

Asla Hiç Bir Şey İçin Geç Kalmadın!
 

Her yaşta kendi işini kurabilir ve iyi bir insan olabilirsin…

Girişimci olun, korkmayın ve hayata daha fazla sarılın… Hayatta en önemli ve vasıflı işlerden biride ne istediğini bilmek ve bunun için zamanın ruhuna uygun hareket etmek, zamanını içtenlikle ve prensiple yönetmektir. Bunu da ancak akıllı insanlar yapabilirler.

Evlendik çocuklarımız oldu tamam. İşimde kariyer ve para kazandım tamam. Aşkta yıprandım ama sonunda kazanan ben oldum bu da pekala tamam.

===============

İdeallerim vardı klasik söylemle avukat, mühendis, oldum çok tamam. Başardın, başardık ne güzel tastamam. Ama bir şey de eksik kalmamalıdır!.. Yukarıda saydıklarım mikro ölçekli örneklerdir. Şimdi sıkı durunuz.. bir de, tarihin çok özel sayfalarında, bazı önemli ve güçlü kişilerin isimleri kayıt altına alınmıştır. Örneğin, Biyografi türünde en iyi sinema filmlerinden biri kabul edilen“Adaletsiz rejimi, adaletle yıkınız. Alkışlar önüne kansız elle çıkınız.”

===============

Gandhi Filmi; Film, 30 Ocak 1948’de Yeni Delhi’de, Gandhi’nin öldürüldüğü gün ve sonrasında düzenlenen, Hindistan halkının yanı sıra, dünya liderlerinin ve basınının da yoğun ilgi gösterdiği cenaze töreni ile başlıyor. Filmin daha ilk dakikalarında görülen, 300.000 kişinin katılımıyla çekilen ve bir filmdeki en kalabalık insan topluluğu olma rekoruyla da anılan sahne, ne kadar özel bir insanın hayatını izleyeceğinize dair fazlasıyla açıklayıcı oluyor. Filmde, cenaze töreni sırasında yabancı bir basın mensubu Gandhi’yi, “Bu büyük övgünün sahibi, her zaman yaşadığı gibi öldü. Alçakgönüllü, serveti, malı mülkü, unvanı, mevkii olmadan, Mahatma Gandhi… Ne orduların komutanıydı, ne de dev toprakların hakimi. Ne bilimsel başarıya sahipti ne de sanatsal yeteneğe. Ama dünyanın her yanından insanlar, hükümetler, ileri gelenler.. ülkesini özgürlüğe götüren bu peştamallı, bu küçük adama, saygılarını göstermek için el ele verdiler.” sözleriyle anlatıyor. İnsanın insan olmasından kaynaklanan en önemli ödevi doğru, erdemli ve ahlaklı olmaktır çünkü. Tarih onun adını bu nedenle sayfalarına kaydetti. Bilmem, anlatabiliyor muyum?,.

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..