Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '18

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Bayram Dönüşü Tatil Anılarım...

Bayram Dönüşü Tatil Anılarım...
 

Tatil Yazısı: Erikli

Bayram Dönüşü Tatil Anılarım…

Tatil Notlarım: Çoğumuzun içinde var olan doğaya koşma isteği ailemizle baş başa geçireceğimiz özel zamanlar özellikle tatile ve dolayısıyla dinlenmeye ihtiyaç duyduğumuz anlarda daha bir önem kazanıyor…

Ülke insanları olarak ne kadar şanslıyız ki, doğal güzellikleri bakımından oldukça zengin bir coğrafyada yaşıyoruz… Bu sebeple fırsatını bulduğumuz anda günümüz iş yaşamının o boğucu stresinden ve şehir yaşamından uzaklaşarak doğanın sesine daha çok kulak vereceğimiz, denizin güneş ve kumsalın keyfini süreceğimiz, SAYFİYE alanlarına, kendimizi atıyoruz..

Saros’un İncisi Erikli

Edirne’de Görmeniz Gereken Bir Dağa Harikası, Eriklideyim:Ailemle birlikte 4 Gün 4 gece süren Bayram Tatilimi, Edirne’nin, Keşan İlçesi’ne, bağlı bir köy olan ERİKLİ’DE, yaptım. Erikli Köyü,  İstanbul’a yaklaşık 250 kilometre uzaklıkta Keşan’a, 38 km mesafede yer alan ve ülkemizin az bilinen güzelliklerinden biri. Erikli Köyü’ne, 2,5 kilometrelik mesafede bulunan Erikli Plajı, Saros Körfezi’nde, bulunan mavi bayraklı bir plaj. Ayrıca Trakya’da, bulunan Ege Denizi, sahil şeritlerinden. Doğası, kendi kendini temizleme özelliği olan denizi ve kumsalıyla Akdeniz sahillerini aratmayan yanı başında konumlanan çam ağaçlarına adeta sırtını yaslayan bu köyün denizi de kumsalı da doğası da herkesi kendine hayran bırakmaya yetiyor.

Deniz Çadır Kamp Erikli

Bu Deniz Kendi Kendini Temizleme Özelliğine Sahip: İnsanlar Saros Körfezinde, yer alan Erikli’yi, temizliği nedeniyle tercih ediyor. Ben de böyle davranarak AİLEMLE BİRLİKTE bu yıl ki bayram tatilimi günün belli saatlerinde karmaşık girdaplar çizen akıntılar görülen ve bu akıntılar nedeniyle kendi kendini temizleyen ve DÜNYANIN 3 KÖRFEZİ arasında gösterilen Saros Körfezine, kıyısı bulunan Erikli’de, yaptım. Gündüzleri Mecidiye Sosyal Tesisler Amirliği Askeri Kampı’nda, körfez havasını solumanın ve kendine özgü o berrak denizde yüzmenin bendenize ve aileme bambaşka bir keyif verdiğini söylemeliyim. Körfezde aparttan pansiyona, butik otelden otele kadar pek çok konaklama seçeneği var elbette ama bölgenin doğasının kampçılar için de tam anlamıyla biçilmiş kaftan olduğunu söyleyebilirim. Denize sıfır kumsallar boyunca tatilciler yanlarında getirdikleri çadırlarını SAHİLE KURUYORLAR. İsteyen tatil için daha konforlu, tesisi ve sıcak banyosu bulunan KAMP ALANLARINI  tercih edebiliyor.

Erikliyi Neden Tercih Etmelisiniz?

Bakanlar Kurulu kararıyla 2006 yılında Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilen Saros, İstanbul'a yakınlığı nedeniyle, büyük kentlerin hareketliliğinden kaçanların sayfiye yeri konumunda. Keşan Belediyesi'nin, yaptığı etkinliklerde Saros Körfezi'nin,  reklamı da gayet iyi yapılmış. Burası tatilciler tarafından denizinde sanayi atığı bulunmayışı, çevre il ve ilçelerden gelenler ile İstanbul'a yakınlığı ve temizliği nedeniyle tercih ediliyor. Konaklamanız sırasında çam ve zeytin ağaçlarının arasında yılın tüm stresinden tamamen uzaklaşabilir, uzun zaman sonra KENDİNİZE VE SEVDİKLERİNİZE vakit ayırdığınızı hissedebilirsiniz.

Sevimli Not: Özel Koç Bey’in, besleyip, büyüttüğü sevgili köpeği Paşa, Erikli’nin, de paşası olarak biliniyor ve insanlar tarafından çok seviliyor. Paşayı ben de çok sevdim.

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..