Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

DETOKS’UN 5 TONU

DETOKS’UN TONU !!!

 

Yaz aylarının en fit kişisi olabilmek için çok çalışıp  başardınız. Başarının verdiği mutluluk ile atıştırmalıkları ve içecekleri biraz fazla kaçırmaya başlamış olabilirsiniz. İşte bu nedenle Temmuz-Ağustos aylarında kısa bir detoks molası vermelisiniz.

Detoks ,vücudu toksinlerden arındırmak demektir . Her ay ,5 günü geçmemek kaydı ile diyetisyen kontrolünde vücudunuzu toksinlerden arındırarak hafifletebilirsiniz.

Detoks’un vücuda faydaları :

Enerji seviyelerinde artış

Sabahları güne erken ve zinde başlayabilme

Ciltte parlaklık ve pürüzsüzlük  

Bağışıklık sisteminde güçlenme

Kolay kilo kaybı...

Şimdi detoks yapmanın tam zamanı ! Besinleri renklerine göre ayırarak ,her bir rengin vücutta yarattığı mükemmel etkiden faydalanın.

Detoks’un 5 tonunu kullanarak vücudunuzu arındırabilir ve mükemmel bir enerji ile tatilinize devam edebilirsiniz…

DETOKS’UN YEŞİL TONU

2 salatalık + 4-5 yaprak marul + 1 kabak + 1 avuç maydanoz + 1 parça zencefil + 1 avuç taze nane + 1 küçük yeşil elma + yarım limon  

Yeşil tonun faydaları : Karsinojenik etkiyi azaltır, vücut direncini arttırır, göz sağlığını korur, maküla dejenerasyonunu önler

Yeşil rengin enerjisi : Güvenin rengidir. Paylaşmak, cömertlik, huzur, istikrar, sakinlik, zihinsel ve duygusal benlikte etkindir

 

DETOKSUN MAVİ-MOR-SİYAH TONU

1 avuç siyah orman meyveleri + 10 adet taze yaban mersini + 10 adet kiraz

Mavi-mor-siyah tonun faydaları : En güçlü antioksidandırlar, kan basıncını düzenler, bilişsel kapasiteyi arttırır, motor becerileri arttırır, damar içi pıhtılaşmayı önler, kalp hastalıkları riskini azaltır, hafıza kaybını azaltırlar.

Mavi rengin enerjisi : Sezgilerin rengidir . İç dinginliği, sevgi, huzur, sakinlik ve barış duygularını pekiştirir.

Mor rengin enerjisi : Güç, iktidar ,zenginlik, meditasyon ve paranın rengidir. Asilliği, dengeyi, kendine güveni, sakinleştirici ve dinlendirici duyguları pekiştirir.

Siyah rengin enerjisi : Gizem, denge, güç ve bireysellik rengidir . Tutku, hırs, inat ve muhalefet duygularında etkindir. Tarih boyunca ölüm korkusunu simgelemiştir.   

 

DETOKSUN BEYAZ TONU

1 adet kabuk tarçınlı 200  cc Badem sütü

Beyaz tonun faydaları : Badem sütü hücre zarını koruyan güçlü antioksidandır. Troid metabolizmasına yardımcıdır. Bağışıklık sistemini korur, vücudu onarır, tarçın sayesinde de kan şekerini dengeler, şeker isteğini azaltır .

Beyaz rengin enerjisi : İstikrar  ve devamlılığın, arınmanın rengidir. Tüm renklerin bütünüdür ve içinde her renkten farklı anlamlar ve güçler taşır. Saflığı, temizliği ve çocuksuluğu simgeler. 

 

DETOKSUN SARI-TURUNCU TONU

2 ince dilim ananas + 2 yemek kaşığı light yoğurt + 1 küçük havuç + bol buz

Sarı - turuncu tonun faydaları : Görme ,bağışıklık, cilt ve kemik sağlığı üzerine olumlu etkileri vardır. Özellikle mide ve yemek borusu kanser riskini azaltmaya yardımcıdır, C vitamini deposudur.  Yoğurttaki CLA ve ananastaki Bromolin sinerjisi  ile vücudunuzda yağ yakımını hızlandırır.

Sarı rengin enerjisi : Akıl ve zeka rengidir. Umut, ilham ve yöneticilik duygularını pekiştirir.

Turuncu rengin enerjisi : Neşe verici bir renktir. Dışa dönüklük, canlılık, heyecan ve cinsellik duygularını harekete geçirir.

 

DETOKSUN KIRMIZI TONU

2 adet domates + 2 küçük pancar + 1 avuç taze nane + 1 avuç  maydanoz + yarım limon 

Kırmızı tonun faydaları : Kalp krizi riskini ve bazı kanser türlerinin oluşma riskini azaltmaktadır, kalp sağlığı için önemlidir, C vitamini deposudur.

Kırmızı rengin enerjisi : Canlandırıcı etkisi vardır. Motivasyon, enerji, coşku ve yaşama sevincini, sıcaklık ve aşk duygularını, kan basıncını ve vücut ısısını harekete geçirir.

 

*Tüm detoks içeceklerini katı meyve sıkacağı yardımı ile hazırlayabilir ve bir günü beş öğüne bölerek , her öğünde detoks’un 5 tonundan birisini seçebilirsiniz.

 

Şimdi sıra geldi vücudun tüm yükünü çeken ayaklarımıza detoks yapmaya!

Detoks cihaz uygulaması, vücudun fiziksel ve ruhsal enerji seviyelerini, canlılığı ve direnci yükseltmek için uygulanırken, aynı zamanda vücudu toksinlerden, kimyasallardan, radyasyondan, ayrıca cilt katmanlarında bulunan ve vücudun toksin atmasını engelleyen diğer yabancı maddelerden de arınmasını sağlar. Bunun sonucunda metabolizma hızlanır, vücut daha az su tutar, enfeksiyon riski azalır, hafıza güçlenir, idrar kontrolü kolaylaşır, PH dengelenir, bağışıklık sistemi güçlenir, baş ağrısı, romatizma ağrılarını hafifletir, zayıflamaya yardımcı olur.

Ayak detoksunu  kimler yaptırmalıdır ;

*Baş ağrısı, yorgunluk şikâyeti olanlar

*Kabızlık sorunu olanlar

*Kaygı, sıkıntı, stres problemi olanlar

*Akne problemi olanlar

*Eklem ve sırt ağrıları ve çekenler

*Alkol, sigara, kafein vb. maddeleri tüketenler

*Uyku problemi olanlar

*Sağlık düzenini korumak isteyen herkes

 

Yaşlanmadan sadece yaş alabilmek için ;

*Güneşten bol bol Dvitamini alarak kan kalsiyum oranınızı da arttırabilirsiniz

*Açık havada tempolu yürüyüşler yaparak dokularınız daha çok oksijen ile kanlansın ve gençleşsin

*Günlük 7-8 saat kaliteli uykuya özen gösterin

*Günlük en az 2.5-3  lt su içerek cildinizin elastikiyetini koruyun

*Her gün 2-3 fincan beyaz çay tüketerek metabolizmanızı coşturun

*Şeker ve fazla tuzdan uzak durun

*Alkol ve sigaradan uzak durun

*Olabildiğince stresten uzak durun

*Oganik gıdalar ile beslenin

*Her öğünde bol renkli gıdalar ile beslenin

 

Tek bir renge takılıp kalmayın. Dünyadaki tüm renklerle ruhunuzu ve bedeninizi besleyin. Detoks’un 5 tonunu kullanarak enerji dolu, sağlıklı ve fit kalın.

 
Toplam blog
: 53
: 7137
Kayıt tarihi
: 21.11.13
 
 

1971 yılında Adana'da doğdum. İlk, orta ve lise tahsilimi Adana'da tamamladıktan sonra Ankara'ya ge..