Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Detox için 10 basit yöntem

Detox için 10 basit yöntem
 

Vücudumuzda aslında dönemsel bunalıma girer. Çünkü çevrede maruz kaldığımız o kadar çok zararlı toksin var ki… vücudumuzun da kayıtsız kalamıyor. Çevre yolu ile su (florid ve diğer kimyasallar), hava


Vücudunuzu Temizleyin

Vücudumuzda aslında dönemsel bunalıma girer. Çünkü çevrede maruz kaldığımız o kadar çok zararlı toksin var ki… vücudumuzun da kayıtsız kalamıyor. Çevre yolu ile su (florid ve diğer kimyasallar), hava (kimyasal yollar, kirlilik ve diğer toksinler), gıda (kimyasallar, böcek ilaçları, koruyucular, genetiği değiştirilmiş maddeler vb.), ilaç ve diğer ilaçlar.
Detoksifikasyon hem zihin hem beden için gerçek bir şifadır. Aşağıda 10 farklı şekilde vücudunuzun toksinlerden arınmasına yardımcı olabiliriz.

1. Sıcak su ve bir bardak taze sıkılmış limon suyu


Güne bir bardak sıcak su ile başlarsanız. Midemiz yediklerimizi bakteri ve enzimlerle eritmek için ilk önce uygun ısıya getiriyor, yani tekrar ısıtıyor. Soğuk su içmek ise midemizin daha fazla enerji harcamasına neden oluyor. Ve yanında alınan diğer besinlerin sindirimini de zorlaştırıyor. Özellikle yağlar soğuk suda çok daha zor çözünüyor. Çinliler ise yemekten önce ve sonra sıcak su içerek midelerinin extra efor sarfetmesini engelliyor. Alternatif olarak ekleyebilirsiniz: bal ve elma sirkesi. Hipokratlar elma sirkesinin doğal antibiyotik ve antiseptik olduğunu söylüyorlar. Vücudu temizler, yağları yakar ve daha sağlıklı, daha güçlü ve uzun ömürlü olur.
Bol su içmeyi ihmal etmeyin, gün boyunca toksinleri temizlemeye devam edin.


2. Taze yapılmış sebze suyu.


Elma, havuç, limon, zencefil, zerdeçal, pancar, lahana ve kişniş. Zaman, mevsim değişikliğini göze alarak bazı sebzeler değişebilir.

 

 


3. Zehirli yağları ortadan kaldırmak.


İyi yağlar; sızma zeytin yağı, hindistan cevizi yağı, avokado yağı, kenevir yağı ve keten tohumu yağı. Kenevir yağı, örneğin, büyük bir omega-3 kaynağıdır.

 

4. Yeşil çay, karahindiba, ısırgan vb. bitkisel çayları içmek
Bu çaylar vücut temizlemek için çok yardımcı.tam bir detoks ve toksinlerin dışarı atıyor.
5. Daha fazla yemek çiğ meyveler, otlar ve sebzeler.
Meyve, sebze ve otlar içeren yemekler, sindirim ve besin emilimini arttırıyor.
6. beyaz şekeri ortadan kaldırmak.
Şekerin artık vücuda zararları tartışılmaz. Onun yerine, doğal sürümleri gibi stevia, bal, şeker hindistan cevizi, pekmez vb. gibi doğal yolları tercih edelim.
7. Beyaz un ve beyaz ekmek.
ekmek hem şeker içerdiği için diyabete yol açıyor, hem de içindeki gluten maddesinin direkt morfin etkisi var. Yani bağımlılık yapıyor! Özellikle çocuklar başka bir şey yemek istemiyor... Algılamaları bozuluyor. Bu yüzden beyaz ekmeği kesinlikle kesmek gerekiyor..
8. Probiyotik takviyesi alın.
ishal ve bağırsak enfeksiyonlarında, bağışıklık sisteminin korunmasında; nezle, grip gibi kışın yaşanan enfeksiyonların azaltılmasında, idrar yolları enfeksiyonu gibi daha çok kadın ve çocukların karşılaştıkları durumların tedavisinde etkili olabilen kurtarıcılar gibidir.
9. Bakliyatlar.
Baklagiller büyük protein ve lif kaynağıdır.
10. Temiz nefes almak, yürümek, gülümsemek ve mutlu olmak.


Olumlu düşünmek, mutlu olmak vücudun kimyasının değişmesine inanılmaz yararı var. O yüzden hergün temiz havada yürüyün, gülün ve kendinizi stresten uzak tutun. 

 
Toplam blog
: 68
: 2103
Kayıt tarihi
: 20.01.14
 
 

Merhabalar,  Çocuk yaşlarda hissetmiş olduğum ve bastırdığım hislerim 2016 'da Theta Healing eğit..