Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

21 Ekim '21

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Devir Değişmekte

Hayat süremiz bizden bir önceki gelmiş gitmişlerde olduğu gibi değil, uzamaya başlamıştır. İklim şartlarımız da insan çokluğu ve yaşantısı şekli nisbetinde ve zamanın gereklerine uyarak değişmektedir, daha da değişecektir. Değişiklikler çeşitli yönlerde olacaktır. Mesela gıdalar üzerindeki değişikler ve Ay’a gidiş ilk aşama olarak 1960'lı yıllarda başlatılmıştır. Aya vardılar mı, yarı yollarda kaldılar mı görmedim, bilemiyorum ama beslenmemizle alakalı tüm ürünler üzerinde hormonlama çalışmalarında bizden biri olmayan bilim adamları Allah'ın izniyle başarıya ulaştılar. Seneler içinde yediğimiz içtiğimiz her şeyin genetiğini değiştirdiler. 
 
Allah'ın yarattığı üzerinde yaptıkları oynamalarla, gen değiştirme meraklarıyla gavur aklı kul olarak haddi aştı. Aklı sıra dünyada ölümsüzlüğü bulmaya kalkıştı. Bunu da kendileri için istiyorlar. Müslümanlar ve acizler yaşamasın, maddi gücü olanlar ve kendilerine uyanlar bu dünyada mutlu mesut yaşasın, hiç ölümle tanışmasın istiyorlar. Allah bilir böylelerinin dünyada kalma arzuları ne vakit tükenecek, gün gelecek onlarda gerçekle yüzleşecek.
 
Gavur bilim adamlarının bilerek yada bilmeyerek yaptıkları dalaverelerle bedenlerimizin sağlığı adeta ilaç bağımlısı olarak ayakta ve hayatta kalmaya direnirken, bir yandan da normal yaşantımız dijital çağa uyum sağlamak için değişime uğradı. Her birimiz adeta robotlaştık. Bütün gün yaptığımız, çoğunluğumuz ya evde tıkılıp bilgisayar başında tünüyoruz. Yahut dışarılarda AVM'ler arası maraton yürüyüşleri yapıyoruz. Allah bilir gavurun aklında daha neler var. Yakında kitlesel uzay seyahatleri olacak deniliyor. Ve bugünkü düşüncemiz yarına uymayacakmış, düşüncelerimiz hepten değişecekmiş.
 
Belgesellerden bellediğime göre galaksimiz ve dünyamız yeni bir galaktik devreye girmiş, bunun geri dönüşümü olamazmış. Aziz Allah'ın izniyle dünyamız zaten hiç yerinde durmuyor. Sadece dünyamız değil, Yüce Allah'ın yarattığı her varlık hareket halinde, insan olarak yaratılmış varlık da bunların gerisinde kalacak değil elbet. Kendisine akıl ve irade verilmiş. Bu değerleri kullanan kullar yerinde sayacak değiller, saymamalılar. Bunun bilincinde olanlar elbet her konuda ilerleyecekler. Sonuçlarını peyderpey göreceğiz. 
 
Velakin insanoğlu ne kadar rahatlığı, kolay yaşamı için çabalarsa çabalasın gerçek mutluluğa hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Dünya da mutluluk anlarda gizlidir, sürekliliğine hiç bir bilim adamı beyninin tüm kıvrımlarını zorlasa güç yetiremez, deva getiremez.  Mutlak mutluluk ancak Allah'ın varlığında gizlidir.
 
Yaradan yaratıklarından tamamen ayrıdır, ama o yine de yaratılışın her zerresinde mevcuttur. Kutsal sır buradadır, tasavvuf dahil hiçbir düşünce bu gerçeği kavrayamamıştır, kavraması da beklenemez.Hiçbir kalıba ve tahayyüle sığmayanı nasıl kavrayabilirler ki ? Dünyamız başka manyetik alanların, başka duygu ve düşüncelerin etkisine girmiştir, bunun sonuçlarını almaya başladık bile. Hayırlısı olsun inşallah, ömrümüz oldukça bizde olanı biteni görüyor, teknolojik nimetlerden nasipleniyoruz. 
 
Bu arada, konuya yatkın bir iki farklı cümle daha edivereyim. Sevilen her varlık Allah'ın yarattığı olduğu için sevilmelidir, bir nesne olduğu için değil! Bedeninizi iyi koruyunuz, ruh sağlığınızı da. Çünkü beden ve ruh sağlığımız bize emanet edilmiştir. Birgün nasıl kullandığımızın veya niye yıprattığımızın hesabını vereceğiz. Ve de mutluluğu aramaya vakit öldürmeyelim. Sevmek mutluluktur, zihnen tenkitçi olmayınız, hoşgörü ve sevgi dolu olunuz. Öyle anlarınızda mutluluğu kolayca bulmuş olursunuz. Allah'ın yarattığı tabiatta asık suratlılık ve sevgisizlik yoktur!
 
Ayfer AYTAÇ* ayferaytac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..