Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '08

 
Kategori
Psikoloji
 

Diğer insanlar tarafından kabullenilmeyi isteriz

Diğer insanlar tarafından kabullenilmeyi isteriz
 

Her birimiz arkadaşlarımız, diğer insanlar tarafından kabullenilmeyi isteriz.

Karşılaştığımız bir insanın bizi kabul edip etmediğini ve varlığımızdan mutluluk duyup duymadığını görmek zor değildir.

Beden diline bakın. Onun gözleri, gülümsemesi, yüzü her şeyi söyler. Beden dili yalan söylemez.

Büyürken, gelişimimizin nasıl olduğunu anlamak isteriz. Bunu diğer insanlara sorarak, düşüncelerini öğrenerek yaparız.

Evlilikte, nişanlılıkta, flörtlük döneminde problemler, genellikle iki kişinin birbirini kabül edememesinden çıkar.

İçten ve samimi bir şekilde karşımızdaki insanı koşulsuz olarak kabul ettiğimizi söylediğimizde ya da belirttiğimizde onun kendine ve de bize verdiği değeri önemli ölçüde yükseltiriz. Bunun farkında olmamız lazım. Koşulsuz sevmeden bunu yapamayız. Bunu yapabilirsek ayrıca, o insanın kendisini rahatlamış ve güvende hissetmesini de sağlayabiliriz.

Karşımızdaki kişiyi kabullendiğimizi göstermek zor değildir. Para ile hiç değildir. Ayrıca bizi de sıkıntıya hiç sokmaz. Kabüllendiğinizi göstermek için, o insana sadece gülümseyelim yeter. Bir insana yaptığımız içten bir gülümseme çok şey anlatır. Onun kendisini değerli, önemli ve anlamlı hissetmesini sağlar. O kişi de kendini daha iyi hisseder.

İnsan davranışları duvara atılan bir top gibidir. Biz gülersek insanlarda bize gülerler. Biz yumruk atarsak insanlarda bize yumruk atarlar. Gülümseyerek ve olumlu bir şekilde selamlayarak insanların kendilerini iyi hissetmelerini sağladığımız takdirde, onların da bize karşılığını vermek üzere aynı şekilde davranacaklarına inanabilirsiniz.

En önemli şey, sevilmektir. Tabi ki bunu yapabilirsek.

İnsanlar bizi sevdiklerinde, bize yakın olmak için daha istekli olurlar.

Sevilmenin ilk şartı ise, diğer insanları sevmemizdir.

Bir diğer insanı sevdiğimizi ifade etmenin en basit yolu da, karşılaştığımızda ona sıcak ve gönülden bir şekilde gülümsemektir. Gülümsemenin en zor olduğu an ise, içimizden gelmediği, zoraki yapılan zamandır. Ancak, kendimizi iyi hissedebilmek için rol yapabiliriz. Buna “maskeli hayat” deriz. Olumlu duygular hissetmesek bile birkaç dakikalığına karşılaştığımız bir insana içten bir şekilde gülümsemeye çalışırsak kendimizi daha iyi hissedebiliriz. Kendimize verdiğimiz değer, başkalarının kendilerine verdikleri değeri yükseltmek için göstereceğimiz çabayla yükselir. Bunu da yapabilirsek sadece gülümsemeyle tüm dünya değişebilir.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..