Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '10

 
Kategori
Siyaset
 

Dikkat demokrasi havuzu. Lütfen temiz tutalım!

Dikkat demokrasi havuzu. Lütfen temiz tutalım!
 

Malum bir demokrasi var ortada.

Şu, her kesimin kendi himayesine almaya çalışıtığı, kimseler yar etmediği DEMOKRASİ. Ne zaman aksaklık yaşansa, suçun karşı taraftakilere atıldığı Demokrasi.

Öyle bir havuz ki Demokrasi, içine neyi atarsanız atın, onu kurtarmaya gönüllü bir grup çıkıyor emin olun. Tabi bu cankurtaranların çoğu, kendileri bile yüzme bilmiyorlar o da ayrı tabi. Ama maksat, birileri işte görsün. Bu sıralar havuzun içi 1 metrekarelik bez parçalarıyla dolu. Ve malumunuz, bilen bilmeyen her kesimden gönüllü neferler, yine havuzun içinde. Kimileri yüzeye çıkmasın diye dibe itiyor, kimileride kurtarma bahanesiyle iyice dolaşıp kendiside dibi boyluyor.

Daha da elem verici olan ise bu havuzda kıyıya vuran gerçeklerden hiç ders alamamış olmamızdır. Aslında havuz hiçte temiz değil. Su, bulanık mı bulanık! Refandum artıklarından tutunda, ergenekon çöplüğüne varıncaya kadar ne ararsanız mevcut. Sizin anlayacağınız havuz, havuzluğundan çıkmış durumda. Değil kenarında dinlenmek, içinden gelen pis kokulardan ötürü yanından bile geçilemeyecek bir hal almış durumda.

Bizler halk olarak, istediğimiz kadar LÜTFEN TEMİZ TUTALIM yazılı levhaları ve ikazları sağına soluna yerleştirelim ama birileri kirletme sevdasından asla vaz geçmiyor. Hemde vatan perverlik, geleceğe sahip çıkma, aydınlık Türkiye vb. iğrenç kisvelerini takınarak. Birileri, iğrenç emellerini bizim havuza kanalize ededursun, biz görmezden gelip şezlonglarımızda güneşlenmeye devam edelim bakalım. Pisliğin içinde durdukça kokusu alışkanlık yaptığından olsa gerek, HİÇ BİR RAHATSIZLIK İBARESİ BİLE GÖSTERMİYORUZ. Nasıl olsa, at gözlüklerini güneş gözlüğü zannedip, havuza balıklama dalacak dalkavuklar çok içimizde.

 
Toplam blog
: 40
: 451
Kayıt tarihi
: 02.01.09
 
 

1970 yılı doğumluyum. Erzurum Atatürk Üniversitesi Zıraat fakültesi mezunuyum. Hayata hep ara..