Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Dila Tezemir "Türkiye tarihindeki en yüklü uyuşturucu geçişi bu dönemde oldu"

Dila Tezemir "Türkiye tarihindeki en yüklü uyuşturucu geçişi bu dönemde oldu"
 

Van depremi uyuşturucu tacirlerine yaradı


 

Dila Tezemir “ Türkiye'de Son yüzyılın en yüklü uyuşturucu kaçakçılığı yapıldı”

Bilindiği üzere Van Afganistan, İran üzerinden dünyanın her tarafına gönderilen uyuşturucu trafiğinin geçiş güzergahı üzerindedir. Çoğunlukla ham madde halinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden ve Van’ın Başkale ilçesinden ülkemize giriş yapmaktadır.Transferin az bir bölümü ise işlenmiş uyuşturucu madde olarak pazara yine buralardan sokulmaktadır.

 

Van beş yüz milyon dolar olarak tahmin edilen Afganistan merkezli uyuşturucu trafiğinin dört kolundan birisi üzerindedir. Uyuşturucu tacirleri bu ilimizi uygun zamanın kollanması, ham madenin işlenmesi gibi süreçlerin geçirildiği güvenli bölge olarak kullanmaktadırlar.Gerekli koşulların sağlanmasının ardından uyuşturucu iç pazar ve yurt dışına gönderilmek üzere batıdaki bölgelere sevk edilmektedir.

 

2007 den bugüne kadar ülkemizdeki gece hayatı, uyuşturucu kullanımı, alkol tüketimi, fuhuş, kumar alışkanlıkları ve diğer bağımlılıklar üzerine araştırma faaliyetleri yapan Hayat Boyu Sevgi Derneği yaptığı basın açıklamasında üzücü bir sorunu kamuoyuna sundu.Uyuşturucu ile mücadelesi ve sanatçı yönüyle adından sık sık bahsedilen dernek başkanı Dila Tezemir yaptığı basın açıklamasında;  

 

Biz yaptığımız araştırmaların neredeyse tamamını istihbarat faaliyetleriyle yürütmekteyiz. Uyuşturucu dışındaki konuların tetkiki bizzat benim kontrolüm ve yönetimimde yapılmaktadır. Uyuşturucu konusunda ise kendilerine destek olduğumuz, hayata tutunmaları için katkıda bulunduğumuz uyuşturucu bataklığından kurtulmuş veya daha önce yakalanarak cezasını çekmiş ve pişmanlığından dolayı çalışmalarımıza katkıda bulunan insanlarımız tarafınca bilgilendirilmekteyiz.

 

Van ve civar bölgelerde bulunan kaynaklarımız depremin etkisiyle Emniyet ve Askeri kurumlarımızın depremzede vatandaşlarımızın hayatlarını kurtarabilmek için seferber olduğu dönem içerisinde bir güvenlik boşluğunun oluştuğunu ve bunu fırsat bilen kara para avcılarının çok yüklü miktarlarda uyuşturucuyu iç pazara soktuğunu bildirmektedirler.Batı bölgelerinden aldığımız istihbarat bilgileri de bunu doğrulamaktadır.

 

Bu da ülkemizde talep fazlası bir uyuşturucu stokunun olduğunu ortaya çıkarmaktadır.Haliyle uyuşturucu satıcıları yeni potansiyeller oluşturmak ve yeni pazar bulmak isteyeceklerdir. Bu nedenle emniyet güçlerimizi ve ailelerimizi daha dikkatli olmaya davet ediyoruz.dedi.

 

Bunun yanında "Hayat Boyu Sevgi Derneğinin ülkemizde beş yıldır yapmakta olduğu araştırmanın raporunu yıl sonu itibariyle tamamlayarak bizzat Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı ve Başbakanlık makamına sunulacağını belirten dernek yetkilileri, araştırmanın Türkiye tarihindeki en kapsamlı araştırma olduğunu, gerekli makamlara sunulan raporun anayasa çalışmalarına, emniyet ve istihbarat faaliyetlerine ciddi katkıda bulunacağını ve yukarıda belirtilen konularda yeni anayasamıza ışık tutacağına inandıklarını belirttiler.

 
Toplam blog
: 55
: 979
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

İnsana insan olduğu için değer veren dürüst ve saygılıyım.Güzelliği fiziki olarak düşünmeyen gönül g..