Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '07

 
Kategori
Güncel
 

Din savaşçıları

Din savaşçıları
 

İki Gündür CNN de yayınlanan Amounpour un “God of Warriers “ belgeselini izliyorum. Dünkü bölümü Müslümanlık idi, bugünkü Hıristiyan din savaşçıları üzerine… Çok ilginç gerçekten.. Tekrar yayınlanır tahmin ediyorum.. Musevilik üzerine olan ilk bölümünü kaçırdım..

Yazın ABD de yaşayan ve Türkiye ye tatile gelen bir arkadaşımla tartıştık AKP nin yükseliş hikayesini. O da bana hiç sürpriz olmadığını Amerika da da kilisenin çok aktif bir şekilde politika ile ilgilendiğini ve muhafazakarların güçlendiklerini ve tüm dünyada da bu eğilimi desteklediklerini söyledi…

ABD de Hıristiyanlığın ya da muhafazakar eğilimin güçlenmesi daha çok tüketim, uyuşturucu ve cinsellik ekseninde yozlaşmış toplum düzenine karşı bir alternatif yaşam biçimi olarak ortaya konuyor. Kürtaja, eşcinselliğe ve aşırı cinsel serbestliğe karşı aktif olarak çalışan papazlar var. Tabi bu işin görünen yüzü. Arka tarafında hangi tür politik hesaplar olduğunu tahmin etmek zor değil.

Müslüman din savaşçıları cephesinde ise daha şiddet yanlısı tablolar gözleniyor. Ölmek ve öldürmek için hepsi can atıyor, çünkü cennete gidecekler, çünkü Batı' nın dejenere olmuş toplumsal değerlerine karşılar. İran' dan belgesele çıkan bazı kadın portreleri de şaşırtıcı bir şekilde hayatlarından oldukça mutlu ve istedikleri tüm haklara sahip olduklarını söylüyorlar. Oysa sanat da bile kadın örtülü olmalı, sansürleniyor. İranlı bir kadın sanatçının peçeli tabloları görülmeye değer. Renk renk peçeler, üzerine kadınların yüzü yerine tencere, süpürge, tava gibi evi simgeleyen objeler monte edilmiş. Tabi bu sansür nedeniyle değil de, kadının eve sıkışmış hayatını anlatıyor.

Umarım batıdan ve doğudan yükselen bu muhafazakar eğilimler ya da aşırılıklar , burada da artarak devam etmez ve iyice köşeye sıkışmış hissine kapılmayız.

 
Toplam blog
: 144
: 1429
Kayıt tarihi
: 12.09.07
 
 

ODTÜ İşletme mezunuyum, felsefe bölümünde master eğitimi aldım, uzun yıllar bankacılık ve finansm..