Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '21

 
Kategori
Spor
 

Direkler Arası Resital

Karşılaşmanın hemen başlarında iki takımın kalesinde birden ardı ardına direkten dönen toplar, aslında maçın ne denli zorlu geçeceğinin bir işaret fişeğiydi. Medipol Başakşehir'in geçen sezonun şampiyonu olarak tescillenen unvanı, iki takımın kadroları arasındaki güç ve kalite farklılıklarına karşın Medipol Başakşehir-Beşiktaş maçını haftanın karşılaşması yapmaya yetiyordu. 

Zira geçen sezonun Şampiyon Başakşehir kadrosunun yerinde artık yeller esmekteydi. Dahası, Başakşehir'i şampiyon yapan Okan (Buruk) Hoca gitti çok sonra. O gidince, ligde yoluna Aykut (Kocaman) Hoca ile devam etti; Başakşehir. İlk önce futbolculuğu, çok sonra teknik adamlığı döneminde Fenerbahçe'ye şampiyonluklar yaşatan Aykut Kocaman, o dar kadrosuyla puan tablosunun son sıralarında devraldığı Başakşehir'i, neredeyse ilk 10'a yaklaştırarak bir mucize yarattı. 

O yüzden ligin puan tablosundaki yerine aldanıp da, kimse Başakşehir için; "Beşiktaş karşısında zaten kolay takımdı", diye düşünmesin. Son şampiyon, her ne kadar geçen sezonun kadrosu önemli ölçüde dağılsa ve hocası gitmiş olsa da; yine bu sezon sergilediği oyun karakteriyle özellikle de zirveye oynayan takımlara ileride daha çok sıkıntılar çektirecek gibi görünüyor. Beşiktaş için de; eğer hedef şampiyonluk ise zaten kazanılması gereken bir maçtı. Hem de ligin boyunun gitgide kısaldığı bu haftalarda. Cenk Tosun'un yokluğu her ne kadar Beşiktaş hücum hattında önemli bir kayıp gibi gözükse de, Josef De Souza 84. dakikada Beşiktaş'a 3 puanı getiren golüyle aslında çok iyi bir golcü olduğunun mesajını da vermiş oldu, maçı cezalı olarak tribünden takip eden Sergen (Yalçın) Hoca'sına.

3-2'lik galibiyet, hem hafta içi iki ekibin tekrar karşılaşacağı Türkiye Kupası Yarı Finali hem de önümüzdeki haftasonu ligde zirveyi önemli derecede şekillendirecek Fenerbahçe karşılaşması öncesinde iyi bir prova oldu Beşiktaş için. Ama bildiğim Aykut Hoca, bu sonuçtan alınması gereken dersleri fazlasıyla almıştır ve salı günü dersini daha iyi çalışmış olarak Vodafonepark Stadı'nda takımını sahaya sürecektir. Ve karşılaşmayı takip eden (ettiren) üçüncü bir göz olarak Erol (Bulut) Hoca da, tespit ettiği Beşiktaş tehlikelerine karşı önümüzdeki haftanın pazar akşamına kadar daha sıkı önlemler alarak; Vodafonepark Stadı'nda takımını hazır ve rahat bir ruh haliyle sahaya sürecektir.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..