Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Diyet programı hazırlamadaki püf noktalar nelerdir?

Diyet programı hazırlamadaki püf noktalar nelerdir?
 

diyet programı


Zayıflamak için yapacağımız uygulamalardan birincisinin spor ikincisinin ise mutlaka bir diyet programı olduğunu biliyoruz. Bu makalemizde diyetlerin amacının ne olduğu, çeşitleri ve ne kadar etkisi olabileceği hakkında bilgiler verdikten sonra oldukça etkili olan ancak etkisi kişiden kişiye göre değişkenlik gösteren bir diyet listesi vereceğiz. Özellikle ünlülerin bir süre gözükmeyip oldukça kısa bir süre sonra ekranlara çıkarak oldukça zayıfladıklarını ve bunu uzman diyetisyenler yardımı ile yaptıklarını anlatırlar. Ancak burada önemli olan püf noktalar vardır. İşte bu makalemizde zayıflamanızı sağlayacak bu etkili yöntemleri anlatacağız.

Herhangi bir diyet programı araştırıldığında oldukça kolay bir şekilde günümüzde bulunabilmektedir. Birçok diyet içerik olarak aynı yiyeceklerden oluşmasına rağmen farklı isimlerle anılan diyet çeşitleri bulunmaktadır. Ancak burada bizim için önemli olan diyet programı oluştururken dikkat edeceğimiz püf noktalardır. Zayıflamak için temel maddemiz günlük alınması gerekilenden fazla yiyecek tüketmemektedir. Yani bir kişinin ortalama olarak günlük alması gereken kalori miktarı 2000-2500 kaloridir. Almanız gereken bu kaloriyi gününüzü öğünlere ayırarak yaymaya ve en fazla kalori almanız gereken öğünlerin sabah ve öğlen olduğunu unutmalısınız. Karbonhidrat oranını önceki tüketiminize göre azaltmalı ve bu sistemde kan şekerinizi düzenlemek için üç öğün yerine beş öğün sistemini kullanabilirsiniz. Bu süreçte kesinlikle alkol, sigara, hazır yiyecekler ve gazlı yiyecekleri hayatınızdan çıkarmalısınız. Unutmayın ki amacımız sağlıklı bir şekilde zayıflayabilmektir. Gün içerisinde hareketliliğinizi eskiye göre arttırdığınızda ve bu diyet programı sistemine uyduğunuzda oldukça zayıfladığınızı göreceksiniz.

Sizlere vereceğimiz diyet programı genellikle kişilerde zayıflamaya yöneliktir. Ancak önceki yediğiniz miktarlarla karşılaştırma yaparak kendinize uygunluğunu test etmelisiniz. Özellikle gün aydınlandıktan sonraki ilk öğününüz sabah uyandığınızda ceviz ile kuru kayısı tüketmeniz lif oranı yüksek olduğu için hem tokluk hissi vermiş olur hem de enerji almış olacaksınız. Tabii ki bir iki taneyi geçmeden bunları tüketmelisiniz. Bu diyet programı kahvaltı öğünü için yaklaşık olarak 8-10 tane zeytin ve büyük bir kase salata içermektedir. 5 öğünden oluşan programımızın ikinci öğününde ise aynı şekilde tokluk hissini arttıran lifli yiyecekler tercih edilmelidir. Üçüncü öğünümüz olan öğlen yemeğinizde az yağ ile pişirilmiş bir porsiyon sebze yemeği ve yanında büyük bir kâse tokluk hissi oluşması için salata mutlaka olmalıdır. Diyet programı saat 15:00 için tercih edebileceğiniz bir öğün içermektedir. Bu öğününüzde ise bir porsiyon meyve ve yanında tercih edebileceğiniz asitsiz bir içecek olmalıdır. Akşam yemeği öğününüzde ise bir porsiyon sebze yemeği ve salata tercih edebilirisiniz. İlk hafta bu şekilde yaptığınız diyet programı ikinci hafta tükettiğiniz zeytin yerine 80 gr. yarım yağlı beyaz peynir ve bir adet yumurta eklemelisiniz. Ara öğünlerinizde ise bir porsiyon et ve bir kâse yoğurt tüketebilirsiniz.

Diyet programı

http://zayiflamayontemlerim.org/diyet-programi/ 

 
Toplam blog
: 37
: 13696
Kayıt tarihi
: 18.11.13
 
 

Vücut geliştirme ve fitness ile ilgili ve bu konuda çeşitli paylaşımlar yapmayı seven bir spor aş..