Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Diyet programı hakkında hersey

Diyet programı hakkında hersey
 

diyet programları


Sağlıklı Bir Diyet Programı Nasıl Uygulanmalı

Aşırı düzeyde besin tüketimi, spor yapmama, psikolojik sorunlar, alkol tüketimi gibi faktörlerin etkisiyle gelişen fazla kilolar tek başına olduğu gibi komplikasyonları ile de yaşamı kısaltan ve yaşam kalitesini oldukça düşüren ciddi bir durumdur.Komplikasyonları içinde öne çıkan rahatsızlıklar: Kalp hastalıkları, şeker hastalıkları, solunum rahatsızlıkları, eklem hastalıklarıdır.

Bu önemli sağlık sorununu çözmek için her gün gazete, televizyon, internet gibi iletişim araçlarında sayısız şok diyetlerle karşı karşıya kalmaktayız. Ancak bu diyetler yanlış uygulandığında ya da bir takım rahatsızlıkları olan kişiler uyguladıklarında değil kilo vermek sağlıkları bile tehlike altına girebiliyor. Rahatsızlıkları olanlar diyet programı uygularken mutlaka uzman tavsiyesi ile kişiye özel yani kendileri için ideal olabilecek diyet programını uygulamalıdırlar. Bu şekilde sağlıklarını riske atmayarak sağlıklı bir diyet programı uygulamış olacaklardır.

Diyet Programı Uygularken Yapılan En Önemli Hata

Diyet programı uygulayarak kilo vermek isteyenler çoğu zaman aç kalarak ve öğünleri atlayarak sonuç almaya çalışmaktadırlar. Bu şekilde yapılan diyet programı ile vücudun kıtlık durumuna geçmesine neden oluruz. Sonucunda metabolizma yavaşlar, yağ yakmayı bırakarak tam tersine besinleri yağ olarak depolar. Bu durumu lehimize çevirmek için diyet programı uygularken kahvaltı dahil olmak üzere kesinlikle öğün geçiştirilmemeli ve az yiyerek kendimizi aç bırakmaktan ziyade yeteri kadar yemeliyiz.

Diyet Programı Uygularken Bazı Tavsiyelerimiz

Suyun besinlerin sindirilmesi ve metabolik atıkların vücuttan dışarı atılması gibi çok önemli görevleri vardır. Bundan dolayı diyet programı uygularken günlük su alımı artırılmalıdır. En iyi çözücü su olduğundan günde en az 10 - 15 bardak su içilmesini tavsiye ederiz.

Lifli besinlerin tüketilmesine özen gösterilmeli. Lifli besinler kan şekeri ve tansiyonun olması gereken seviyede tutulmasına destek olur.

Haftada en az 2 kere kurubaklagil yemeği tüketilmelidir.

Kepek ve çavdar ekmeği tüketilmelidir.

Diyet programını desteklemesi için spor da yapılmalıdır. Tempolu yürümek oldukça faydalı olacaktır. Spor yaparak metabolizma hızını düşürmemiş oluruz. Diyet programı ile kilo verirken kendinize egzersiz için mutlaka zaman ayırmalısınız.

Kaçınılması Gerekenler

Katı margarin, krema, mayonez, cipsler, soslar gibi enerji değeri yüksek ve besleyici değeri olmayan yağlı yiyeceklerden, kızartmalardan mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Ayrıca şunu da belirtmek isteriz: Şeker ve şeker içeren bal, reçel, pekmez, gazlı içecekler, hazır meyve suları, gibi kana tamamen ve hızla karışan besinler pankreastan salınan insülin hormonu ile kan şekerini düşürürler ve tekrar tatlı yeme isteğini ortaya çıkarırlar. Bu besinleride çok az ve seyrek tüketmekte fayda vardır. Sonuç olarak İyi bir diyet programı ile kilo vermek istiyorsanız bütün bunlara dikkat etmelisiniz.

Diyet ile ilgili bir sayfa önerisi: www.diyetprogrami.gen.tr

 
Toplam blog
: 37
: 13696
Kayıt tarihi
: 18.11.13
 
 

Vücut geliştirme ve fitness ile ilgili ve bu konuda çeşitli paylaşımlar yapmayı seven bir spor aş..