Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '10

 
Kategori
Doğal Hayat
 

Doğa, insan ve inançlar

Doğa, insan ve inançlar
 

Dün gece başladı romatizmal ağrılarım. Parmaklarımdan koluma doğru ağrılar çıktı. Etin acısı değil bu, kemiklerimde iliklerimde hissettiğim ağrı; kah artıyor kah azalıyor. Yatarken ağrımı düşündükçe daha çok sızlıyor. Yazın hiç yaşamadığım bu ağrılar, güneşin bulutların arkasına saklandığı sonbahar-kış aylarında oluyor. Doğanın insanı ne kadar etkilediğini düşünüyorum. Ayrıca çok da garibime gidiyor yağmuru önceden bilmek. Havalar bana sinyal veriyor. Ne garip! Belki de güneşe hayran kemiklerimin onu özlediğindendir bu sızlamalar. Lakin güneş ışığına bayılırım, sıcağı çok severim. Yazın bile kaçmam güneşten. İliklerimin güneşi emdiğini hissederim. Putperestliğin yaygın olduğu dönemde yaşasaydım kesin güneşe tapardım diye düşünüyorum. Tövbe estağfurullah! Gece gece yattğım yerden neler geliyor aklıma! Belki de atalarımdan güneşe tapanlar vardı diye bir düşünce de gelmiyor değil hani.

Bu yaz yine bir gün balkonda oturup güneşi kemiklerime çekerken "timsah gibiyim vallahi" dedim. Gözümün önüne soğukkanlı hayvanlardan olan timsahın ağzını iki metre açıp başını havaya dikip güneş depoladığı geldi, gülümsedim. Güneş ışığı yla ısınan hayvanlardan aklımda bir tek timsah kalmış.

Bu ağrıları yaşayanlar da benim gibi güneşşi çok seviyorlar mı diye merak ediyorum yattığım yerden. Sonra aklıma başka bir düşünce daha geliyor. İleri derecede olmayan ama yağmuru haber verecek kadar çektiğim bu ağrılar bence hastalıktan kaynaklanmıyor. Doğanın parçası olan bizler onunla görünmez bir iletişime sahip değil miyiz? Birbirimizi etkilemiyor muyuz? Doğanın parçası olduğum için ağrı çektiğimi düşünüyorum yoksa hastalıktan değil. Hepimiz doğanın parçasıyız ama neden herkes bu ağrıları yaşamıyor? Belki de hissiyatı kuvvetli insanlara oluyordur bu. O yüzden romatizmalıları sevin :)

Kemiklerimde kireçlenme yok, sağlamım ama niye bu ağrı? Doğayla olan mistik bağlantımızdan kaynaklanıyor olabilir mi? Genetik olma ihtimali de var ve aklıma hemen şu hikaye geldi. İlk çağlarda ağaç dallarında uyuyan atalarımız uykularının ortalarında ağaçtan düşerlermiş. Bizim uykuda bazen boşluğa düşüyor gibi olup da sıçrayarak uyanmamız buradan yadigarmış bize. Romatizmal ağrılar yaşayanların ataları da yağmuru önceden bilebilecek doğayla iç içe şaman atalarımızdan yadigar olmasın?

Olamaz mı? Olabilir, doğru...

13.10.10

 
Toplam blog
: 8
: 677
Kayıt tarihi
: 15.09.10
 
 

87 doğumlu, üniversite mezunu. Lüksü sevmez. Henüz ortaya çıkarmadığı sanatsal bir kişiliği vardı..