Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '12

 
Kategori
Haftasonu
 

Doğa.. Sadece doğa...

Doğa.. Sadece doğa...
 

Bu manzaraya uyanacaksınız sabah...


Bu cehennem sıcakları ortasında yemyeşil bir orman hayal edin, dışarısı cayır cayır yansın ama siz gür ağaçların kanatları altına sığınmış olun, tavuklar, ördekler, kazlar ve tavşanlar etrafta tembellik yapsın, siz sohbeti koyultun.. Durun dahası var ama önce nerede olduğumuzu söyleyeyim, Sünnet Gölü’ndeyiz..!

Üç yıl önce gittiğim Sünnet Gölü’ne dün yine yolumuzu düşürdük, iyi yönler de üç yıl önceki gibi kötü yönlerde..

Daha deniz, kum, güneş üçlüsüne çok var diyelim, elinizde bir hafta sonunuz var, trafik ve sıcaktan kaçmak için bana göre Seferihisar gibi  ‘cittaslow’ unvanını alması geren Göynük- Mudurnu civarı bir  doğa yolculuğuna çıkın! Bu unvan için oldukça ciddi şartlar var tabii ama paşa gönül istiyor işte. Sünnet Gölü;İstanbul’a 290 ,Ankara’ya 280,Abant’a 55,Bolu’ya 85,Göynük’e 20,Mudurnu’ya ise 28 km uzaklıkta. Ne kadar yol geldiğinizi orada vakit geçirir geçirmez unutacaksınız ve hemen belirteyim bu satırları ilk gittiğimde gece yarısı kapkaranlık bir yolda Sünnet Gölü’ne varan ben yazıyorum. Sabah güneş pırıl pırıl doğduğunda evde bir kanepede tembellik yapmadığınıza sevineceksiniz. Tek kötü yön üç yıldır hala bitmeyen yollar, biraz tangırtı tungurtu içinde sallana sallana varıyorsunuz göle..

Hemen belirtmem gereken diğer nokta da şu ki, eğer aradığınız çılgın bir eğlence, dans, müzik vb. ise şimdilik, Sünnet Gölü’ne de civarındaki pek çok yeri görmeyi de erteleyin.

Çünkü buradaki dağ otelinde , doğa ile bir hal olacaksınız, göl kıyısında arkadaşlarınızla koyu sohbetlere dalacaksınız, oksijen dolu bir dağ yürüyüşüne çıkacaksınız, ay ışığı gecenizi dolduracak nerdeyse bir sonbahar akşamı serinliğine hazır olacaksınız, yöresel yemeklerin tadına bakacaksınız.. Yani duracak, soluk alacak, yanınızda kim varsa onun yüzüne bakacak ve koşturmadan konuşacaksınız, ağır ağır akacak zaman ve yenileneceksiniz.Hem yol üstünde uğradığımız Sülüklü Göl ( burası çok bakir, bir tek tesis bile yok) hem de Sünnet Gölü ‘Milli Park’ sıfatıyla koruma altında, minik bir tekneyle bile gölde gezinti yapamıyorsunuz ve tertemiz her yer..

Sünnet Gölü’nün tek tesisi ‘Doğal Yaşam Oteli’  temiz ama lüks beklemeyin, günlük, kişi başı 80 liraya kahvaltı ve akşam yemeği dahil konaklama yapabilirsiniz.

 İyi Dinlenmeler..!

 
Toplam blog
: 26
: 593
Kayıt tarihi
: 12.08.10
 
 

Dünyada en çok sevgilimi, kardeşimi, kitapları, filmleri ve gezmeyi severim... Hiç birine henüz d..