Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '21

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Doğal Cilt Beyazlatma

Kim kusursuz bir cilde sahip olmak istemez ki? Piyasada, cilt beyazlatıcı farklı türden kremler ve losyonlar olsa da bu ürünleri aşırı düzeyde kullanmak, kimyasallarla dolu oldukları için cildinize zarar verebilir. Bu nedenle, herhangi bir yan etkiye neden olmadan koyu ten renginden açık ten elde etmek için doğal yöntemleri tercih edebilirsiniz. Ten renginiz ne olursa olsun her insan eşsiz ve güzeldir. Kötü cilt sağlığı kendinize olan güveninizi sarsabilir ve bu nedenle cildinizin sağlığını korumak önemlidir. Ancak cildinizin rengini açmak için yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, bu makale size bazı doğal ipuçları verecektir.

Melanin, cildinize rengini veren pigmenttir. Güneşe maruz kalma gibi dış etkenler nedeniyle artan melanin üretiminden dolayı cildiniz bronzlaşır. Vücudunuzdaki doğal melanin miktarını değiştirmek zor olsa da cildinizi bazı doğal yöntemlerle beyazlaştırabilirsiniz. İşte sizlere doğal cilt beyazlatma yöntemleri!

Patates Suyu

Patates, koyu ten renginin doğal olarak açık tene dönüşmesine yardımcı olan hazır içeriklerden biridir. Patates, güneşe aşırı maruz kalmanın neden olduğu koyu lekelerin giderilmesine yardımcı olur ve içerdiği doğal ağartma maddeleri ile teninizi büyük oranda aydınlatır. Bunun için patatesi soyup rendeleyin. Rendelenmiş patatesi topak kalmayacak şekilde ezin. Karışıma bal ile beraber bir miktar gül suyu ekleyin ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz macunu nazikçe boynunuza ve yüzünüze eşit şekilde uygulayın. Yaklaşık 15 ile 20 dakika boyunca cildinizde kalmasına izin verin. Etkili sonuçlar için bu yüz paketini gün aşırı kullanabilirsiniz.

Limon

Limon, cilt beyazlatma özelliklerine sahip yaygın bileşenlerden biridir. Koyu lekeleri azaltan ve cildinizi önemli ölçüde aydınlatabilen cilt beyazlatıcı bileşenlere sahiptir. 2 yemek kaşığı limon suyunu, yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde nazikçe uygulayın. Yaklaşık 10 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin. Yüzünüzü yıkamak için soğuk su kullanın. Bu yöntemi, her alternatif günde bir kullanabilirsiniz.

Dikkat: Kesikleriniz ve morluklarınız varsa limon cildinizi tahriş edebilir. Hassas cildiniz varsa uygulamadan önce limon suyunu su ile seyreltin. Bu yöntemi kullanırken kendinizi güneşe maruz bırakmamayı unutmayın.

Bal

Bal, peeling özelliği ile cildinizi matlaştırarak ölü cilt hücrelerini yok etmeye yardımcı olur. Daha parlak görünen bir cilt ortaya çıkararak koyu lekelerinizi hafifletmeye de yardımcı olur. Bunun için 1 yemek kaşığı bala, 1 çay kaşığı saf tarçın tozu ekleyip karıştırın. Karışımı nazikçe yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde uygulayın. Yaklaşık 10 dakika cildinizde kalmasına izin verin. Yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.

Şeker

Şeker, yaygın olarak kullanılan maddelerden biridir. Şekerdeki granüller, cildinizi eksfoliye eder ve temizler. Bu da koyu cildin beyaz ve parlak olmasına yardımcı olur. Ayrıca cildinizi yumuşatarak ve nemi hapsederek gözeneklerinizi açar. Bunun için yarım çay bardağı toz şekere, 2-3 yemek kaşığı kadar limon suyu ekleyin. Karışımı nazikçe yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde uygulayın. 5 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin. Yüzünüzü durulamak için ılık su kullanın.

Limon ve Hindistan Cevizi Yağı

Limon ve hindistancevizi yağı, cildinizin doğal olarak aydınlatmaya yardımcı olan bileşenlerin mükemmel bir kombinasyonudur. Limon, doğal bir ağartma maddesi olduğu için bu iki bileşeni birleştirmek size daha hızlı sonuç verir. Bu çare, pigmentasyonu, koyuluğu ve donukluğu azaltarak size berrak ve parlak bir cilt verir. 1 yemek kaşığı taze limon suyuna birkaç damla saf hindistancevizi yağı ekleyip karıştırın. Karışımı nazikçe yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde uygulayın. Yaklaşık 15 dakika cildinizde kalmasına izin verin. Yüzünüzü yıkamak için ılık su kullanın. Sağlıklı bir cilt için bu yöntemi haftada iki kez kullanın.

Dikkat: Bu yöntem, kuru cilt tiplerine uygun olmayabilir. Mutlaka doktorunuza danışın.

Gül Suyu

Gül suyu, siyah ten rengini azaltan ve size daha parlak bir cilt sağlayan mükemmel bir bileşendir. Yağlı ve hassas cilt tiplerine sahip kişiler için en uygunudur. Bu yöntem, tazelenmiş hissetmenizi sağlar. Bunun için her gün yüzünüzü gül suyu ile temizleyebilirsiniz.

Zerdeçal

Zerdeçal, birçok tıbbi faydası olan birçok evde bulabileceğimiz yaygın bileşenlerden biridir. Zerdeçalın güçlü antioksidanları ve antienflamatuar özellikleri, koyu ten renginden daha açık bir cilt elde etmenize yardımcı olur. Ayrıca serbest radikallerin cildinize vereceği zararı önler ve elastikiyetini arttırır. 1 yemek kaşığı toz zerdeçal ile 2-3 yemek kaşığı limon suyunu karıştırın. Macunu nazikçe boynunuza ve yüzünüze eşit şekilde uygulayın. Yaklaşık 15 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin. Yüzünüzü yıkamak için ılık su kullanın. Etkili sonuçlar için bu yöntemi haftada 2-3 defa kullanabilirsiniz.

Avokado ve Havuç

Avokado, cilt için çok besleyici olarak kabul edilir ve havuçta bulunan likopen ile beta-karoten de cilt için mükemmeldir. Cildinizin dokusu ve ten rengi, antioksidan görevi gören fito bileşiklerin varlığıyla önemli ölçüde iyileşir. Bunun için 1 tane avokadoyu püre haline getirin. 1 adet havucu da haşlayın ve soğuyunca avokado ile birlikte ezin. Karışımı 1 adet yumurta akı ve 1 yemek kaşığı bal ile birleştirin. İyice karıştırın. Karışımı nazikçe boynunuza ve yüzünüze eşit şekilde uygulayın. Yaklaşık 15 dakika kalmasına izin verin. Yüzünüzü yıkamak için soğuk su kullanın. Bu yöntemi haftada bir defa uygulamak size etkili sonuçlar verecektir.

Cilt Tonunuzu Açmak İçin İpuçları

Cilt tonunuzu açmak için ipuçları:

  • Düzenli olarak peeling yaparak ölü deri hücrelerinin birikmesinden kurtulun.
  • Uyku yoksunluğunun sağlığınız üzerinde aşırı etkileri vardır ve bu cildinizde bile kendini gösterir. Bu nedenle yeterince uykunuzu aldığınızdan emin olun.
  • Bol miktarda su içerek kendinizi sürekli nemli tutun, bu da toksinleri temizleyerek cildinize parlak bir ışıltı katmaya yardımcı olur.
  • İç ve dış mekanlarda güneş koruyucu uygulayarak cildinizi zararlı güneş ışınlarından koruyun.
  • Cildinizi günde en az iki defa nemlendirin.
  • Sigara içmek, cildinizi besin ve oksijenden yoksun bırakarak birçok yan etkiye neden olur. Sigara içmeyi bırakın.
  • Sağlıklı beslenme alışkanlıklarını koruyun; sağlıklı bir vücut, yüzünüze de güzellik katar.
 
Toplam blog
: 20
: 264
Kayıt tarihi
: 20.03.18
 
 

Tıp fakültesini bitirdikten sonra en büyük ilgi alanım bitkilerin dili ve doğal yaşam oldu. Yılla..