Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '14

 
Kategori
Bilişim
 

Doğal ve kalıcı Seo nedir ?

Doğal ve kalıcı Seo nedir ?
 

doğal ve kalıcı seo


SEO arama motorlarında yapılan taramalarda sitenin veya sayfanın üstlerde yer almasını sağlayan bir çalışma bütünüdür. SEO da amaç sitede bulunan bilgi ve paylaşımların arama motorlarından herhangi birinde arandığında ilk sıralarda yer alması ve daha çok ziyaretçinin bu bilgi ve paylaşımlardan yararlanmasını sağlamaktır. SEO sitenin popülerliğini doğal yollardan artırmak için yapılır. Bir site için yapılan bütün tanıtım ve reklamlar popülariteyi artırmak içindir. SEO da asıl yöntem, yapılan her şeyin belirli bir doğallık çerçevesinde en faydalı bilgileri veriyor olmasıdır. İnsanların dikkatlerini çekerek doğru bilgilere ulaşabilecekleri bir adres olmak SEO amaçlarından biridir.

Doğal SEO site sahiplerinin yayınlamış olduğu anahtar kelimelerin uygun olarak seçilmesi, düzenli olarak paylaşım yapılması ve sitenin ziyaretçilerine yeterli bilgileri sunması ile olur. Doğal bir SEO dikkat çekmeden kişilere sitenin reklamını yaparak sürekli bu site üzerinden bilgi aramalarını ve ya ziyaret etmelerini sağlamakla elde edilebilir.

Kalıcı SEO ise bütün SEO çalışmaları tamamlanmış ve arama motorlarında üst sıralara kadar çıkmış olan bir sitenin zaman içerisinde aynı konumunu koruyarak alt sıralara düşmemesi demektir. Sitelerdeki kalıcılık zamanla azalmaya başlar ancak kalıcı SEO uygulaması yapılan sitelerde bu azalışlar görülmezler.

Kalıcı ve doğal bir SEO yapmak kişilerin fikirlerini daha iyi sunmalarını sağladığı gibi arama motorlarında da ilk sıralarda yer alarak daha fazla kişiye ulaşılmasını sağlar. Doğal ve kalıcı bir SEO uygulamasının bazı püf noktaları vardır. Bu püf noktaları bilindiğinde istenilen özelliklere sahip bir siteye ulaşılmış olacaktır.

DOĞAL VE KALICI BİR SEO NASIL YAPILIR?

Doğal ve kalıcı bir SEO konusunda şunlar yapılmalıdır:

Site içerisinde yayınlanan makalelerde anahtar kelime belirlemesi, arama motorlarında en çok aranan kelimelerden seçilerek metin içerisine yayılmalıdır. Bu sayede arama motorları için en doğal SEO türü yapılmış olur.

Siteye eklenecek bilgilerin doğru olmasına ve içeriğinin zengin olmasına dikkat edilmelidir. Doğal bir SEO’nun vazgeçilmez parçalarından olan bilgi yoğunluklu yazılar her zaman bir adım öne çıkar.

Sosyal paylaşım sitelerinde, site ziyaretçilerinin sayfaya ait olarak yaptıkları paylaşımlar da doğallığı artıracaktır.

Kalıcı bir SEO için günlük olarak site içerisinde paylaşımlar yapılmalıdır. Paylaşım yapılmayan sitelerin kalıcılığı zamanla azalacaktır.

Kalıcı bir SEO için aktarılan her çalışmanın SEO kriterlerine tam olarak uyması gerekir. Bir yazıda tam bir şekilde uygulanan SEO diğer yazılarda da aynı şekilde olmazsa arama motorlarındaki kalıcılık azalacaktır.

Sitenin içerisindeki paylaşımlar başka siteler tarafından ne kadar çok referans gösterilirse o kadar da kalıcı SEO yapılmış olacaktır.

Kalıcılıkta bir diğer nokta ise konuların genellikle güncel ve en çok aranan konulardan oluşmasına bağlı bir durumdur. Güncel meselelerde ilgi çeken başlıklar altında yapılan paylaşımlar doğal ve kalıcı bir SEO olacaktır.

Kaynak : www.seokriter.com

 
Toplam blog
: 3
: 177
Kayıt tarihi
: 19.06.14
 
 

2003 yılı itibari ile gerek bireysel gerekse kurumsal bir çok kişiye Seo(arama motoru optimizasyo..