Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '14

 
Kategori
Yazılım
 

Hazır Site Kavramı ve İşlevleri

Hazır Site Kavramı ve İşlevleri
 

Hazır site ve avantajları


Web sitesi teknolojilerinin ortaya çıkması ile birlikte hazır site kavramı da ciddi anlamda ön plana çıktı. Türkiye, özellikle devletin de web sitesini zorunlu kılan Türk Ticaret Kanununu düzenlemesi ile birlikte online ortam çok daha canlı bir hale geldi. Birçok firma, devlet tarafından yaptırıma uğramamak için kısa zaman içerisinde işlevsel ve Türk Ticaret Kanununa uygun tasarımlara sahip olmak istiyorlar. Nitekim sıfırdan özel yazılımlar zaman, koordine ve maddiyat anlamında uzun bir süreci beraberinde getiriyor. Hazır site kavramının oluşumu aslında bu bağlamda çok mükemmel sonuçları ortaya çıkarıyor diyebiliriz. Gelişmiş sistemler ve görsellik ön planda olmalı ve hazır tasarımlar size bu bağlamda önemli seçenekler sunacak.

Hazır site ile alakalı olarak birçok kişinin farklı farklı düşünceleri var. Hazır olarak tamamı ile işlevsel halde sunulmuş olan gelişmiş web sistemleri, sizlere görsellik anlamında farklılaşmış şekilde de sunulabilir ancak detayları iyi analiz etmeniz için gereken en doğru ve nitelikli bilgiye ulaşmak şart.

Hazır Site Nedir?

Hazır site dediğimiz kavram, yerli ya da yabancı yazılımların önceki süreçte yaptıkları bir sistemi daha da geliştirilmiş ve az da olsa farklılaştırılmış şekilde müşteriye sunulmasıdır. Her web sitesi içeriği, müşterinin isteğine ve beklentilerine göre değiştirilebilir. Hazır sistemler, yazılım ve tasarım anlamında bir bütün halinde bulunan ve internet ortamında ücretli (lisanslı) veya ücretsiz olarak alınabilen gelişmiş yazılımlardır.

Hazır siteler, sıfırdan yaptıracağınız sitelere nazaran çok daha güvenli ve işlevinde sorun yaşamayacağınız sistemlerdir. Bunun nedeni ise eskiden beri birçok kişinin bu siteleri kullanıyor olması ve zaman içerisinde ki güncellemeler ile hataların minimum seviyeye indirilmesi gerçeğidir.

Hazır Sitenin Avantajları Nelerdir?

Öncelikle hazır site hizmeti aldığınızda zamandan çok ciddi şekilde tasarruf edersiniz. Firmalar, hazır site hizmeti verdiklerinde müşteriye en kötü ihtimal ile 2 gün içerisinde teslimat sağlarlar. Tabi ki bu süreç müşterinin sitesi içerisinde kullanacağı görselleri, yazısal verileri göndermesi ile alakalı olarak uzayabilir ya da kısalabilir. Ancak özel yazılımlarda en kötü ihtimal ile 2 ay kadar bu süreci kovalamanız  gerekebilir.

Özel yazılımlarda 2 ayda elde edilebilecek görüntü ve işlevselliği hazır sistemler zaten kendi içeriğine almıştır ve sizlere bu anlamda kusursuz bir deneyim sunar. Her anlamda gelişmiş ve sorunsuz bir sistem kullanabileceğiniz gibi panel yardımı ile de tüm sitenizin içeriklerini ve alanlarını yönetebilirsiniz.

Hazır Site ve SEO

Hazır sistemler birçok farklı altyapı ile geliştirilebilir. Sektörünüze göre bu altyapılara ait farklı farklı sistemler kullanılabilir. Birçok firma, hazır site işlemlerinde SEO hizmetini de ücretsiz olarak sunmaktadırlar. Elbette ki ücretsiz olarak sunulan bu hizmet sadece sitenin yapım aşamasında ki On Page SEO (Site İçi SEO) ayarlamalarıdır.

Kısacası siteniz, hazır site teknolojileri sayesinde SEO anlamında da mükemmel bir hale getirilebilir. Bu sistemler eklentiler ile geliştirilebilir sistemler olduğundan dolayı ilerleyen süreçte ki değişiklik talepleriniz de kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilir.

Kaynak : http://www.netbim.com.tr/

 
Toplam blog
: 3
: 177
Kayıt tarihi
: 19.06.14
 
 

2003 yılı itibari ile gerek bireysel gerekse kurumsal bir çok kişiye Seo(arama motoru optimizasyo..