Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Doğan grubuna yapılanları anlayabilmek için - ibret yazısı

Doğan grubuna yapılanları anlayabilmek için - ibret yazısı
 

http://images.habervitrini.com/haber_resim/aydin_dogan_hurriyet_milliy.jpg


Neydi slogan hatırlıyormusunuz? “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.” Zannetmem, çoğumuz hatırlamıyordur ama buydu. Artık bu slogana tek sesi de ekleyebiliriz. Malum artık atv-sabah grubunun da doğrudan AKP'nin yayın organı gibi çalışacağını söylemek pek yanlış olmaz. Her ne kadar bu işi tamamıyla ticari nedenlerle yapıyoruz gibi açıklamalarda bulunsa da Çalık grubu yetkilileri bana pek inandırıcı gelmiyor.

Medyanın genel görüntüsüne gelin beraber bakalım. Büyük pasta tartışmasız Doğan grubuna ait. En büyük gazeteler, dergiler, tvler, yani medya da neredeyse tekel konumuna gelmiş bir Doğan grubu. Bunun yanında cemaatin yayın organı olan Samanyolu tv ve yanında zaman gazetesi, Enver Ören’e ait Tgrt haber ve Türkiye gazetesi, 24 kanalı ve star gazetesi, kanal 7, albayraklara ait tvnet, doğuş grubuna ait ntv haber kanalı, Turgay ciner’e ait habertürk kanalı. Birde Çukurova grubuna ait skytürk ve akşam gazetesi.Kanal 7 ve muhafazakar gruplar. Ve diğerleri.

Akp yanlısı yayın organlarının pozisyonları netdir. Bunlar koşulsuz destek vermekte ve vermeye devam edeceklerdir sanırım. Diğer grup ve şirketlerin ise pozisyonları devletle yapacakları muhtemel işlere göre şekil almakta ve belirleyici olmaktadır. Hükümetin burada büyük özelleştirmeler, teşvikler ve muhtemel baskıları bu grupların yayınlarında direkt olmasa da dolaylı olarak etkili olmaktadır. Enerji ve dağıtım ihalelerindeki beklentiler ve özelleştirmeler sürdüğü sürece medyamızda bu günkünden farklı bir ses gelmeyecektir.

Şu da unutulmamalıdır ki Naziler önce Yahudileri yok etmişler sıra rahiplere gelmiştir. İranda mollalar önce şahı sonunda da liberalleri yok etmişlerdir.Ve ülkelerinde baskı rejimi uygulamışlardır. Bizde ise önce uzan grubu saf dışı bırakılmıştır, bilgin grubu ekarte edilmiştir. Bu iş burada bitmemiştir. Sırada kimler olduğunu hep beraber izleyeceğiz. Sizce sırada kim var?

İşte bu yazı 06.12.2007 tarihinde yazılmış ancak yayına verilmemiş bir yazıdır. Sabahın Çalık grubuna satılması sonrasında yazmıştım. Bakın aradan geçen 15 ayda ülkemizde neler değişti. Muhalif yayınlarıyla bilinen Kanallardan Kanaltürk sattırılmış, Ulusal Kanal, Kanal Biz ve en son da Avrasya Tv didik didik aranmış ve sahipleri hapse atılmıştır. Açık söyleyeyim bu yazıyı yazarken bu kadar pervasız bir şekilde bunların yapılabileceğini hiç tahmin etmemiştim. Ancak süreç devam ediyor. Doğan grubu biat etmediği için hedefe alınmış ve sanırım eşine dünyada rastlanılmayacak bir kararla 826 milyon tl gibi bir ceza çıkartılarak susturulmaya çalışılmıştır. Üniversite yıllarında çok bağırırdım ‘susma sustukça sıra sana gelecek ‘ diye. Eğer diğer medya organları susarlarsa emin olabilirler ki sıra bir gün muhakkak onlara da gelecektir.

 
Toplam blog
: 166
: 1969
Kayıt tarihi
: 30.09.06
 
 

Sıcak bir Ankara yazında, 1975 yılında doğmuşum. İlk gençliğim Ankarada geçti. Üniversite yılları..