Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '06

 
Kategori
Futbol
 

Doğrusu pes olanın eğrisi çok olur!

Futbol kolay bir temadır. Ne de olsa herkesin oynayabildiği bir oyun. Dolayısıyla takibi de kolaydır. Herşeyi bir yana bırakın koskoca skor tabelaları bile bir maçı seyretmeden yorum yapmaya yarar. Onu da geçtim maç skorunu dahi bilmeseniz internette basit bir surfle bir kaç futbol yorumcusunun bir maç üzerine yaptığı yorumları okur skorunu bile bilmediğiniz bir maç üzerine onlarca şey yazabilirsiniz. Doğal olarak da bu şekilde en büyük doğrunuz da kocaman bir PES olur. Pes; güçsüz insanların, inançsız insanların tek dayanağıdır. Tek çıkar yoludur.

Hep Destek Tam Destek (doğru yazılışı budur Tam Destek Hep Destek diye yazılmaz...) aslında Fenerbahçe taraftarının pes etmeyen karakterinden doğmuş bir felsefedir. Fenerbahçe taraftarı bu felsefeyle ölüyü diriltecek enerjiyi yayabilecek güce sahip olmuştur her zaman. Bu yüzden rakipleri Saracoğluna geldiği zaman genelde maçlara 1-0 yenik bir psikolojiyle başlarlar. Kısaca Fenerbahçe taraftarı PES demez. Fenerbahçe taraftarının doğrusu hiç bir zaman PES olmaz.

Tıpkı Luzern karşısında dökülen ve 2-0 yenilen FC Basel gibi, Arminia Bielefeld karşısında ezilen B.Munich gibi, Stuttgart karşısında 2-0 dan 3-2 yenilgi tadan W.Bremen gibi, Middlesborough karşısında mağlup olan Jose Mourinho gibi, Fenerbahçede berabere de kalır yenilir de. Hatta kötü de oynar. Ama hiç bir Fenerbahçeli ne bir beraberlikte ne bir mağlubiyette ne de boşa gitmiş bir sezonda PES etmez.

HEP DESTEK TAM DESTEK felsefesinin doğduğu sene Fenerbahçe ligi altıncı bitirmiş ve Avrupa Kupalarına bile katılamamıştır. Böyle günlerde doğmuştur bu felsefe. Bu felsefe içinde biriktirdiği enerjiyi hareketlendirmiş ve camiaya yaymış ve bu klubü ayağa kaldırmıştır.

Fenerbahçe taraftarının bu yapısı o stadı her zaman doldurur ve dolduracaktır. Senelik kombine satışı diğer takımların stadlarının istiap haddinin her zaman üzerinde olmuştur. Fenerbahçe taraftarıdır Türkiye'ye formayla maça gitmeyi öğreten. Fenerbahçeli için Fenerbahçe bir yaşam tarzıdır. Bunun ne başarılarla ilgisi vardır ne kupalarla ilgisi vardır.

Bunu öğrendiği gün insanlar Fenerbahçeli olurlar. Hani Fenerbahçeliler hep derler ya "Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak" diye. İşte bu yüzdendir. Ne zamanki Fenerbahçe yaşam tarzınız olur o zaman Fenerbahçeli olursunuz.

Şunu sakın unutmayın Hep Destek Tam Destek felsefesinde eleştirinin kralı vardır. Ama bu felsefe Fenerbahçeye hizmet edenleri dışlamaz, aksine yol gösterici olmaya çalışır. Ve şuna emin olun ki, Fenerbahçe kötü gününde bugünkünden çok daha fazla destek bulur. Çünkü Fenerbahçe yaşamdır. Bu yaşamı da ancak kıyamet bitirir.

100. yıl piyangonuzu almadıysanız alın.

 
Toplam blog
: 85
: 1006
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1971 yılında Ankara'da doğdum. İzmir'de yaşıyorum. En büyük tutkum FutBol. Ve tabi ki Fut-Bol da bil..