Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Doğumdan sonra bikini giymek hayal değil !

Doğumdan sonra bikini giymek hayal değil !
 

İnce bir bel, karın bölgesinde ince bir karın derisi ve sıkı karın kasları, güzel bir göbek deliği hem erkek hem de kadınlar tarafından en çok arzulanan görünüm. Bu nedenle diyet ve egzersiz haberleri her geçen gün daha fazla karşımıza çıkıyor. Amerikan Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği’nden Prof. Dr. Selahattin Özmen ile röportajımızda, biz kadınların sıkça şikâyet ettiğimiz karın ve bel bölgesi sarkmalarını, yağlanmalarını ve çatlaklarını nasıl yok edebileceğimiz konusunu ele aldık...

Karın bölgesi gençlerde daha sıkı ve bel daha ince iken zamanla alınan kilolar ve özellikle doğumları takiben çeşitli sarkmalar, deri çatlakları ve yağlanmalar ortaya çıkar. Bazı bölgelerdeki yağlanmalarla başa çıkmak yapılan yoğun egzersizlere rağmen mümkün olmamaktadır. Hele de deride “stria” denen çatlaklar oluşmuşsa bunları gizlemek de gidermek de son derece güç olmaktadır. İşte tam bu noktada devreye Plastik Cerrahi uygulamaları girmektedir.

Yağlanmanın ya da  deri çatlaklarının belirgin olduğu durumlarda hangi uygulama tercih ediliyor?

Daha hafif problemleri olan kişilerde çeşitli ameliyatsız tekniklerle ve gelişmiş cihazlarla (radyo frekans, ultrasonik ve lazer destekli ameliyatsız teknikler, çeşitli mezoterapi teknikleri ve dermaroller uygulamaları vb) ile bu sorunlar giderilebilir. Ancak daha ağır deformitelerde; yağlanmanın ya da  deri çatlaklarının belirgin olduğu durumlarda liposuction veya karın germe ameliyatlarıyla hastalarımıza istenen düzelmeyi sağlayabilmekteyiz.

Karın bölgesinde belirgin çatlakları ve sarkması olmayan hastalarda klasik liposuction tekniklerinin yanında bir süredir lazer ve ultrasonik liposuction teknikleri de uygulamada yer almaktadır. Özellikle son yıllarda gelişen bu teknolojiler aldığımız sonuçları çok daha rafine bir hale getirmiş ve hasta memnuniyetini çok daha yüksek düzeylere taşımıştır.

Ultrasonik liposuction uygulamalarında iyileşme süreci nasıl gerçekleşiyor?

Özellikle ultrasonik liposuction uygulamalarında yağ dokusuna selektif bir müdahale söz konusu olduğundan damar ve sinir dokuları ile diğer yapılar işlemden çok daha az etkilenmekte ve hasta iyileşmesi son derece hızlı olmaktadır.

Yağ dokusuna spesifik bir hasar söz konusu olduğundan derialtı dokular korunarak oldukça belirgin bir incelme sağlanabilmektedir.

High Definition Liposuction (VASER Hi-Def) işlemi nedir? Normal liposuction ile kıyaslandığında bu yöntemin ne gibi farklılıkları, avantajları var ?

Ultrasonik liposuction uygulamalarında en önde gelen cihazlarda biri VASER’dir. Özellikle son yıllarda incelen kanüller ve özel uygulamalarla kişilerin vücut kontürleri liposuction sırasında titizlikle işlenerek alttaki kasların şekilleri işlem sonrasında belirgin hale getirilebilmektedir. Normal liposuction işlemine göre biraz daha uzun süren bu işlem hastanın uzun yıllar egzersiz yapıp da elde edemediği görünümü kazanmasını sağlamaktadır. Tabii ki bu işlem sonrasında hastanın kendine özen göstermeye devam etmesi ve egzersiz yaparak formunu koruması faydalı olacaktır.

Bu işlemin bir faydası da alınan yağların işlenerek vücuda uygulanmasının mümkün olmasıdır. Alınan yağlar düzleşen poponun desteklenmesine, yüz ve diğer bölgelerdeki yapıların şekillendirilmesinde kullanılabilir.

İşlem sonrasında normal liposuctionda olduğu gibi özel bir korse giymek gerekecektir. Özellikle bu işlemlerin kış aylarında yapılmasını tavsiye etmemin bir nedeni de bu korse uygulamasıdır. Yaz aylarında hastaları oldukça rahatsız edebilen bu korseler kışın hastaları sıcak da tutabildiğinden özellikle avantaj da sağlamaktadır.

Hi-Def liposuction daha çok bayanlarda uygulanmakta olan liposuction işleminin artık erkeklerde daha da fazla uygulanabilir olmasının yolunu açmıştır. Karın kaslarının, göğüs ve bel bölgesinin şekillendirilmesi erkeklerin “Türk Kası” nın altındaki gerçek kaslarının ortaya çıkmasını sağladığından oldukça popüler bir uygulama olma yolunda ilerlemektedir.

Lipoabdominoplasti nedir ve nasıl uygulanır?

Özellikle kadınlarda karın kaslarının gevşemesi ve birbirinden ayrılması erkeklere göre çok daha sık görülen bir problemdir. Karnında yağlanması, deri sarkması ve deride çatlakları olan hastalarda bu deri fazlası ve yağ fazlası tıpkı bir karpuz dilimi gibi buradan çıkarılır, karın kasları dikilerek sıkılaştırılır ve karın düz olarak kapatılır. Bu ameliyat sırasında bazen var olan göbek fıtığı veya diğer fıtıklaşmalar da onarılabilir. Deri sarkıklığı ve yağlanma derecesinin büyük oranda olduğu hastalarda yeni bir göbek deliği yeri oluşturmak gerekecektir.

Karındaki sarkık deri ve çatlaklar bir operasyon ile yok edilebiliyor mu?

Karın germe ameliyatlarında memnuniyet oranı genellikle oldukça yüksektir. Ameliyat olan hastalara sorulduğunda pek çoğu “bu ameliyatı tekrar olurdum” şeklinde görüş belirtmektedir. Hastaların zayıf oldukları dönemdeki kıyafetlerini tekrar giyebilmeleri, karınlarındaki sarkık ve saklanamayan deri fazlasının birkaç saat içinde atılabiliyor olması ve hiç bir şekilde gitmeyen çatlakların hemen hepsinin tek ameliyatta yok edilebilmesi onları en çok tatmin eden kısımlarıdır. Gebelik sonrası tekrar bikini giyebilmek pek çok bayanın hayalidir ve bu ameliyatla gerçekleşebilmektedir.

Lipoabdominoplasti tekniği karın germe işlemini daha da rafine hale getirmektedir. Klasik karın germede derialtı yağlanmaya çok fazla müdahale edilemezken VASER liposuction kullanılarak deride yeterli incelme sağlanırken fazla olan deri ve derialtı dokular da çıkarılabilmektedir. Klasik karın germeye göre derinin duyusu çok hızlı bir şeklide geriye dönebilmekte ve iyileşme çok daha hızlı olmaktadır.

Bu uygulama için en uygun mevsim hangisidir?

İşlem sonrasında hastanın klasik karın germe işlemimdeki gibi bir korse giymesi gerekmektedir. Bu nedenle bu ameliyatların da daha çok bahar ve kış aylarında uygulanmasında fayda vardır.

Ultrason teknolojisinin Plastik Cerrahi uygulamalarıyla birleşmesi daha hızlı, daha kalıcı ve daha iyi sonuçlar alınmasını sağlamaktadır.

 

Serap Torun

Kids&Gourmet Dergisi

 

 
Toplam blog
: 114
: 309
Kayıt tarihi
: 22.12.14
 
 

Gazeteci  ..