Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Lamine Dişler İle Güzel Gülüşler

Lamine Dişler İle Güzel Gülüşler
 

Güzel Gülüşün Sırrı Lamine Dişlerde Gizli


LAMİNATE VENEERlLER (YAPRAK PORSELEN)

Laminate venerler dişlerin ön yüzlerine uygulanan, tamamen porselenden oluşan, yaprak şeklinde kaplamalardır bu yüzden ‘’yaprak porselenler’’ de denilebilir. Laminate veneerler diş hekimliğinde en önemli estetik uygulamalar arasında yer almaktadır. Günümüzde Laminate veneerler sayesinde istenilen renk ve şekillerde dişlere çok kısa sürede sahip olmak mümkündür.

Laminate Veneerler  Kimlere Uygulanır?

1.      Ön dişler arasında diestema (boşluklar) bulunanlara,

2.      Dişlerde kırık ve çatlaklar varsa,

3.      Diş boyutları küçük olanlarda diş boyunu uzatmak için,

4.      Ön dişlerinde yaygın çürükler bulunanlara,

5.      Dişlerde kozmetik işlemlerle giderilemeyen renklenmeler varsa,

6.      Dişlerde çapraşıklıklar varsa ve ortodontik tedavi düşünülmüyorsa laminate veneer uygulamalarıyla istenilen şekilde ve renkte dişler elde edilebilir.

Yaprak porselenler yapılırken herhangi bir ağrı söz konusu değildir. Çünkü dişler üzeride aşındırma çok az yapılır (0,3 mm) veya hiç aşındırma yapılmaz.

Laminate Veneerlerin Avantajları:

-Laminate veneerler tamamen porselenden oluştuğu doğal dişler gibi ışığı geçirme özelliğine sahiptir. Bu özellik sayesinde çok doğal bir görünüme sahiptirler.

-Yüksek sıcaklık altında porselen fırınlarında cilalandığı için pürüzsüz bir yüzeye sahiptir gıdaların yapışması mümkün değildir.

-Renklenmezler beyazlıklarını her zaman muhafaza ederler.

-Tedavi süresi kısadır. Sadece  iki defa diş kliniğine gitmek yeterli olacaktır.

Laminate Veneerler Dayanıklı Mıdır?

Laminate veneerler özel olarak geliştirilen bonding yöntemleriyle diş yüzeylerine yapıştırılırlar. Bu yöntemle yapıştırılan porselenler son derece dayanıklı ve güvenli bir yapıya kavuşacağından düşmeleri çok zordur. Tırnak yeme, kalem ısırma gibi alışkanlıklar laminate veneerlere zarar verebilecek alışkanlıklardır bu gibi alışkalıklardan kaçınılmalıdır.

Tedavi Aşamaları:

Toplamada iki randevuda işlemler biter ve yaprak porselenler dişlere yapıştırılır. İlk randevuda dişler üzerinde aşındırma yapılacaksa yapılıp ölçü alınır. Alınana ölçüler laboratuvara gönderilir. 4-5 günlük laboratuvar aşamasından sonra ikinci randevuda laboratuvardan gelen yaprak porselenler bondinglerle dişe tatbik edilir.

 
Toplam blog
: 14
: 342
Kayıt tarihi
: 20.01.15
 
 

 2009 yılında Atatürk üniversitesi diş hekimliği fakültesinden mezun olan Mesut Oktay Bağdat Cadd..