Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '16

 
Kategori
Güncel
 

Doktorlara saldırı.. Çirkin iş..

Gazetelerde okuyorsunuz, Televizyonlarda seyrediyorsunuz halkımız barut gibi önüne geleni dövüyor. Doktoru –öğretmeni –polisi..
 
Ambulansla tedaviye giden Doktor hasta yakınının sinirliliğinden darbe alıyor, genç Doktorun yüzü yaralanıyor.
 
Gemlik’te bile buna benzer olayların olduğunu unutmayalım..
 
Son olarakta Dr. Neslihan Yılmaz’a yapılan çirkin saldırı. Bu defa dayak sırasında Hekimler var!…
 
Çapa hastanesindeki o kötü hadisenin üzerine, bu defa da Kartal hastanesinde bir hasta yakını doktoru dövmüş.. Bir başka yerde Doktorun parmağını kırdılar diye yazıyor.
 
Eline silahını alıp Prof. Dr. ları öldürenler var!…
 
Televizyonda bir programda başka bir hasta yakını ağabeyinin Doktor ihmali yüzünden hayatını kaybettiğini iddia ediyor. “Peki her şeyi doğru kabul ettik ;sapasağlam ise neden acil servise götürdünüz ? “ diye bir soru insanın aklına geliyor .
 
Ey halkım, bu saçmalıkları yapanlar el insaf…YETER..
 
Hepimizin her an doktorlara ve hastanelere yolu düşeceğinden biraz olsun sevgiye –saygıya  ihtiyaç var..
 
İnsanda mantık kalmıyor. Ölüm acı. Kondurulmuyor, kabullenilmiyor. Bir suçlu aranıyor. En kolayı da Doktoru suçlamak… Şu Doktorları doğru bir yere oturtalım diyorum.. Doktorun karşısında el pençe divan duran, öpmek için elini yakalamaya çalışanlar ile dövmeye kalkanların, doktoru koyduğu yer aynı. Halkımız doktorları “mucize yaratacak kahraman “olarak görüyor.
 
Biri kendini veya yakınını iyileştiren Doktorun elini bir mucize yarattı diye öperken, dayak atan el ise “mucize yaratabilirdi “ yaratmadı diye hücuma kalkıyor. Bunun altında da her şey de olduğu gibi Eğitimsizlik yatıyor. Doktor da bu vatanın evladı. En uzun eğitimi gören, sonra da başka meslek gruplarında olmayan mecburi hizmete zorlanan, bu insanlardan nasıl mucize beklersiniz?
 
Bütün bu zorluklara rağmen içlerinden geldiğim için biliyorum, günde 70 -80 hasta bakmak için yırtınan, sinir sistemleri bozulan hastasıyla gülen, onun üzüntüsünü çeken binlerce doktor var.
 
Ey halkım insafa gel ;hani arada tek tük de olsa, klasik deyimiyle “İşi ticarete dökenler “ falan da çıksa da onların bile bu işte “ticaretinin devamı “ için mümkün olduğu kadar çok sayıda hasta iyileştirmeye ihtiyacı vardır. Onun için sen sen ol sakın elini kaldırma. Haksızlık yaparsın.. Sonra bu işe Allah’ta razı olmaz senin o kalkan elini kırıverir.
 
Bu dünyada yalnız senin hastan tek değil, senin en kıymetlin ama, doktor için binlerce hastadan biri. Onun için özel muamele bekleme.
 
Doktor ettiği yemin gereği her şeyin en iyisini                                                                 yapacağından emin ol.. Sakin ol  daha doğrusu insan ol…
 
( Sayın Dr. Neslihan Yılmaz ve Mehmet Yılmaz’a Saygılar )
 
özcanvural33@hotmail.com                    
 
 
 
 
Toplam blog
: 453
: 1059
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1933 Kayseri'de doğdum. Kayseri Lisesi Ankara Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Heki..