Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

16 Kasım '06

 
Kategori
Haber
 

Dokunmayın Kemal Abi'mize!

Dokunmayın Kemal Abi'mize!
 

Türkiye 83 yıllık Cumhuriyet tarihinde gelmiş geçmiş siyasetçiler arasında görmediği cinlikte bir maliye bakanına sahip oldu. Öyle bir maliye bakanı ki Özal dönemine bile rahmet okutuyor. Adı, Kemal Unakıtan; popüler kimliği ile nam-ı diğer Kemal Abi.

Mini minnacık, fıldır fıldır, gözlerinin içi dolar dolar (Amerikan) gülen, şirin mi şirin bir maliye bakanımız. Paranın başında, yani suyun başında. Eh! İnsan paranın başında olur da para kazanmanın parantez içi yollarını bilmez mi. Elbette bilir.

Bizim anlayamadığımız Kemal Abimizle neden bu kadar uğraşıldığıdır. Yani Kemal Abimiz para kazanmasın mı, yavrucakları aç mı kalsın? Şunun şurasında ne yapmış ki Kemal Abimiz?

Çamlıca da devasa bir arazide iki villacık yaptırmış. Ne olmuş yani açıkta mı kalsın? Neymiş efendim kaçakmış! Yıkılmalıymış! Sanki İstanbul’un neredeyse % 80’i kaçak villa kondu, kaçak apartman kondu değilmiş gibi. Bırakın Kemal Abimizin villacıklarını. Hem o villacıklar Kemal abimizin değil ki. Bakın duvarında ne yazıyor; "Allah’ın mülkü"...

Oğlu tavuklarına ucuz mısır alabilsin diye mısırdaki gümrük vergisini hop % 50 indirmiş miş. İndirecek tabi. İndirmesin de ne yapsın? Bu pahalılıkta tavuklar açlıktan ölsün mü? El insaf! Hem sonra mısırın gümrük vergisini tekrar % 45’e yükseltmedi mi? Size de hiç yaranılmıyor vesselâm!

Sonra ne yapmış? Beykoz’da 2B niteliğindeki orman arazisini gasp etmiş miş. Ya ne yapsaydı? Bu arazi nasılsa orman arazisi niteliğini yitirmişti. Bıraksaydı da güzelim araziyi arazi mafyası mı kapsaydı? El insaf yani!

Sonra kendisi için af çıkartan ilk maliye bakanımızmış. Niye kendisi için af çıkartsın? Araştırın bakalım başka ülkelerde naylon fatura suçluları ceza almasın diye kendisini feda eden başka bir maliye bakanı var mı? Eleştireceğinize kıymetini bilin bakanımızın.

Fedakâr baba Kemal Abimizin oğullarına ne kadar düşkün olduğu herkesin malûmu. Böyle fedakâr bir baba, oğlunun Pastörize Likit Yumurta yatırımından kâr elde etmesi için KDV’de parantez içinde yüzde 10'cuk bir indirim yapmış ama o ne? Basın ver yansın ediyor. Yok oğluna kıyak yapmış mış, yok likit şekerin KDV’si neden yüzde 18'miş de likit yumurtanın yüzde 8'miş. Yok, meyve –sebzenin KDV’si de yüzde 8'miş ama dondurulmuş meyve ve sebzelerin % 18'miş miş miş... Ya bırakın bunları! Sizlere de iyilik yaramıyor. Halk kuş gribi korkusundan zaten yumurta yiyemiyor hiç olmazsa pastörize likit yumurta yesin, içsin!

Kemal Abimiz yeni bir ürün çıkartmış. Bu ürünün adı; "Lick Krem Şanti..." Burada sorun üründe değil adındaymış. Neden adı gâvur adıymış da, neden pastörize zem zem suyu veya macun değilmiş! Allah Allah! Bizim Kemal Abimiz yüzü Batı'ya, daha çok Amerika’ya dönük medenî bir bakandır. Siz bakmayın o eski sakallı, şeyhin eteğinin dibinde oturmuş resimleri yayınlanan Kemal Abiye, siz bu güne bakın! Resimler nasıl ama? Ray Ban gözlükler, İtalyan kravatlar filan. Değişmiş değil mi? Bu arada Kemal Abimizin torunu da Amerika’da doğduğu için Amerikan vatandaşı! Kıskanmayın lütfen!.

Artık global bir dünyada yaşıyoruz. Dünya vatandaşıyız. Bırakın ulusalcılığı, milliyetçiliği, vatan, millet, Sakarya edebiyatını. Yaşasın kapitalist dünya, yaşasın para!

Kemal Abimizin ürünlerinin reklâmlarına ne kadar para ödediği tartışılıyor şimdi de. Ne kadar verdiyse verdi size ne? Ödediği reklâm ücretini de mi açıklasın yani. Türkiye’de kim gerçek kazancını ve geçek harcamalarını açıklıyor? Reklâmlar olmasa televizyonlar nasıl ayakta duracak? Âlemsiniz valla.

Çetin ceviz Kemal Abimizle muhalefet bile baş edemiyor. Üç kere gensoru verdiler reddedildi. Eee kolay değil, Başbakan korumasındaki bir Bakanı düşürmek!

Ne diyor sayın Başbakanımız muhalefete? "Aç tavuk kendisini darı ambarında zannedermiş". Başbakanımız da "tavuk", "darı","ambar" edebiyatına başladı... Kendisi de mısır ve yumurta yatırımına mı girecek acaba? Neden olmasın?

Şimdi bir söylenti daha yaymaya başladılar kötü niyetli (!) basın mensupları. Sözde Kemal Abimiz tekstil işine giriyormuş bu sebepten de tekstilde KDV indirimi yapılabilirmiş! Daha ne istiyorsunuz sayın basın mensupları? Siz değil misiniz tekstil can çekişiyor, Çin malları ile rekabet edemiyor diye. Bırakın tekstil ürünlerinde de KDV indirilsin hem sevimli bakanımız hem de tekstil sektörü kâr etsin fena mı yani? Bırakın Kemal Abimiz ile uğraşmayı. O bizim başımızın dolaylı vergisi, gönlümüzün Pop Corn’u. Size ne oluyor?

Kemal Abimizin satıcılık konusundaki becerilerini de lütfen yabana atmayın. Nasıl millî değerlerimizi "babalar gibi satıyor" ama. Kemal Abimiz çözüm adamı. Satıyor, bitiriyor. En ünlü veciz sözü neydi? "Sümerbank’ı bitirdik, yakında tarihe karışıyor"

Şimdi de Hükûmet, Kemal ağabeyimizi, Albaraka Türk' te yöneticilik yaptığı dönemde gerçekleşen hayali ihracat suçlamasından kurtarmak için yedinci kez girişimde bulunuyormuş. Kaçakçılık tasarısına 'sıkıştırılan' af hükmü, komisyonda sessizce kabul edilmiş. (Hürriyet).

Edilsin kardeşim size ne? Kemal Abimiz hapis mi yatsın yani? Türkiye Cumhuriyeti’nin gelmiş geçmiş en becerikli (!) Maliye Bakanı’na bu yapılır mı?

Bırakınız affetsinler, bırakınız aklasınlar!

Dokunmayın Kemal Abimize!

***

Neticede ; "Bir atlarsın çekirge, iki atlarsın çekirge, üçüncüsünde… " Allah korusun yani!..

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara