Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '18

 
Kategori
Güncel
 

Dolar İran’ı Yuttu Sıra Türkiye’de mi?

Dolar İran’ı Yuttu Sıra Türkiye’de mi?
 

İran’da ekonomik kriz derinleşiyor, Sovyetler Birliği gibi dağılabilir

Başkent Tahran ve diğer şehirlerde Pazar günü başlayan gösterilerin sarstığı ülkede, resmi olarak 4 bin 200 tümene sabitlenen dolar serbest piyasada 8 bin 100 tümene kadar yükseldi. İranlı siyasetçi, ekonomik krizle boğuşan ülke için yazdığı Twitter mesajında "Sovyetler Birliği'nin tecrübelerinden ders çıkarmazsak onların gittiği yola doğru gidiyoruz" dedi. Tahran yönetimi ise, bugün cuma hutbesinde yaptığı açıklamada serinkanlı olunması için çağrı yaptı.(internet)

Ben bir yazımda Suudi Arabistan ve Mısır gibi ülkelerin doğru yerde olduğunu, İran ve Türkiye gibi ülkelerin ise dünya gerçeklerinden uzaklaştıklarını, büyük devlet havasında askeri gücü öne çıkararak maceraperest bir hale büründüklerini yazmıştım. Yani düşünün Türkiye Filistin için elinden gelse savaşa girecek. İran Yemeni destekler. Bir yerlerde güç sahibi olmak.

Açıkça söylüyorum bu tür ülkeler kaybolup giderler. Kaddafi’nin Libya’sı nerede şimdi? Bu amaçlara uygun gücün var mı (askeri güç tek başına güç değildir)yok. ABD emperyalizm yapıyor ama gücü var.

Herkes seçim havasına girdi kimse durumu görmüyor. Türkiye’deki ekonomik çöküntü FETÖ’nün operasyonu olarak görülüyor. Ya İran? O da mı FETÖ? Fırat kalkanı, Afrin, Filistin ve Sudan siyasetinin sonucu bu.  Dünyanın güçleri alanımıza giremezsiniz dediler. Bu arada Fırat Kalkanı da Afrin de terörle mücadelenin ötesinde (emperyalist amaçlar şeklinde) algılandı. Ve İran her yerde maşallah, sen kimsin ya! Ekonomik gücün ne! Sonucu görüyoruz işte! Ve yakında petrol de satamayacaksın! Önce ekonomik gücünü sağla ite köpeğe muhtaç olma sonra küresel aktörlük. “Allahüekber Allahüekber!” le olmaz bu iş!

Aynı tehlike Türkiye’yi de bekliyor…4 milyon Suriyeli aslında bizim sigortamız, onun için üzerimize fazla gelmiyorlar. Türkiye batsa 4 milyon mülteci Avrupa kapılarına dayanacak. İran rest çekti noldu Kaddafi gibi olacak, senin rest çekecek gücün yok. Biz de aynıyız.

Bizim dış siyasetimiz yanlış. Ya emperyalizmle anlaşacaksın ya da ben Kara Murat’ım dersen halkını yoksul başkaldırıya hazırlayacaksın.

Sen yarım trilyon borcu olan ekonomisi dışarıya bağlı bir ülkesin. Küresel sermayeye müşterisin.

Türkiye aslında Ak Partiyi seçmedi Kara Murat siyasetini seçti. Ama bilmiyor ki işte Kara Murat’ın atının nalı yok! İnşallah İran’dan sonra sıra bize gelmez!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..