- Kategori
- Yemek - Mutfak
Dolmalık biber kapağı kızartması
Dolmalık biberleri ayıkladıktan sonra kalan kapaklarını da kızartma yaparak değerlendirebiliriz. Böylece sofrada ikinci çeşit bir yemek veya mezelik elde etmiş oluruz. Kızarmış domates ve yoğurt ilavesiyle dolmalık biber kapağı kızartmasını besi değeri açısından zenginleştirmiş oluruz.
Malzemeler:
1 kilo dolmalık biber kapağı
3-4 tane domates
Yoğurt
Pul biber
Kızartmak için zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
Dolmalık yeşil biberlerin kapakları ayıklanıp, yıkandıktan sonra bir bezle kurulanır. Teflon bir tavaya zeytinyağı konulur, yağ ısınınca dolmalık biber kapakları atılır ve tahta spatulayla karıştırılarak kızartılır. Kızaran biberlerin üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilir biraz daha biberler çevrilir.
Kızartılan biber kapakları bir tabağa alınır. Domatesler dörde bölünür ve üzerlerine tuz serpilerek hafifçe kızartılır. Kızartılan domatesler tabağın kenarına dizilir.
Biberlerin üzerine yoğurt konulur ve yoğurdun üzerine de pul biber serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.