Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Dolmalık biber kapağı kızartması

Dolmalık biber kapağı kızartması
 

Dolmalık biberleri ayıkladıktan sonra kalan kapaklarını da kızartma yaparak değerlendirebiliriz. Böylece sofrada ikinci çeşit bir yemek veya mezelik elde etmiş oluruz. Kızarmış domates ve yoğurt ilavesiyle dolmalık biber kapağı kızartmasını besi değeri açısından zenginleştirmiş oluruz.

Malzemeler:

1 kilo dolmalık biber kapağı

3-4 tane domates

Yoğurt

Pul biber

Kızartmak için zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı:

Dolmalık yeşil biberlerin kapakları ayıklanıp, yıkandıktan sonra bir bezle kurulanır. Teflon bir tavaya zeytinyağı konulur, yağ ısınınca dolmalık biber kapakları atılır ve tahta spatulayla karıştırılarak kızartılır. Kızaran biberlerin üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilir biraz daha biberler çevrilir.

Kızartılan biber kapakları bir tabağa alınır. Domatesler dörde bölünür ve üzerlerine tuz serpilerek hafifçe kızartılır. Kızartılan domatesler tabağın kenarına dizilir.

Biberlerin üzerine yoğurt konulur ve yoğurdun üzerine de pul biber serpilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..