- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 238
Dolmalık biber kapağı kızartması

Dolmalık biberleri ayıkladıktan sonra kalan kapaklarını da kızartma yaparak değerlendirebiliriz. Böylece sofrada ikinci çeşit bir yemek veya mezelik elde etmiş oluruz. Kızarmış domates ve yoğurt ilavesiyle dolmalık biber kapağı kızartmasını besi değeri açısından zenginleştirmiş oluruz.
Malzemeler:
1 kilo dolmalık biber kapağı
3-4 tane domates
Yoğurt
Pul biber
Kızartmak için zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
Dolmalık yeşil biberlerin kapakları ayıklanıp, yıkandıktan sonra bir bezle kurulanır. Teflon bir tavaya zeytinyağı konulur, yağ ısınınca dolmalık biber kapakları atılır ve tahta spatulayla karıştırılarak kızartılır. Kızaran biberlerin üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilir biraz daha biberler çevrilir.
Kızartılan biber kapakları bir tabağa alınır. Domatesler dörde bölünür ve üzerlerine tuz serpilerek hafifçe kızartılır. Kızartılan domatesler tabağın kenarına dizilir.
Biberlerin üzerine yoğurt konulur ve yoğurdun üzerine de pul biber serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Sevgili Sibel kardeş! İşte iktisatçı diye buna derim sağ olunuz sayenizde dolmalık biberlerin kapağının değerlenmesi hakkında bilgilendik.Selam ve sevgilerimle öptüm sizi.NAHİDE ÇELEBİ
NAHİDE ÇELEBİ 20.11.2015 7:38- Cevap :
- Beni güldürdünüz Nahide Hanım:) Atmaya kıyamıyorum, bazen menemen yaparken de kullanıyorum.Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Sevgiler. 20.11.2015 14:35