- Kategori
- Yemek - Mutfak
Domates soslu köfte

Bu mevsimde domates soslu köfteyi yapabilmek için, ya kendi yaptığımız konserve domates sosunu kullanacağız ya da hazır satılan domates sosunu kullanacağız. Mevsimindeyse taze domatesleri kullanacağız.
Malzemeler:
Arzu ettiğiniz kadar domates, ne kadar bol olursa o kadar lezzetli olur.
Yarım kilo köftelik kıyma
İki çorba kaşığı zeytinyağı domates sosu için
Domates sosu yapılışı:
Domatesler küçük küçük küp şeklinde doğranır, 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve yarım çay kaşığı tuz ilave edilerek ocağın altı kısılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Köfte hamuru tarifi ve malzemeleri:
Yarım kilo orta yağlı kıyma ve yarım bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı biber veya domates salçası(Her ikisi de yarım ölçü karıştırılabilir)
1 tatlı kaşığı pul biber, 2 tatlı kaşığı kuru nane ve kekik, 1 çay kaşığı kimyon ve zerdeçal
2-3 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Bayat ekmek içi suyla ıslatılarak ufak parçalara ayrılır ve elle ufalanır. Kıyma önce baharatlarla ve yağla karıştırılarak iyice yoğrulur daha sonra ekmek içi ilave edilerek bir daha yoğrulur.
Kıyma buzdolabında yarım saat dinlendirildikten sonra istediğimiz şekli veririz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyarak 220 derecede köfteleri pişiririz.
Pişen köftelerin üzerine kaynatılmış sıcak domates sosunu dökeriz ve servis yaparız.
Afiyet olsun.