- Kategori
- Yemek - Mutfak
Zeytinyağlı bakla

Bakla pazarlarda boy göstermeye başladı. Baklanın içinde bulunan dopamin maddesi insan vücudunda sinirler arası iletişimi sağlar. Baklayı sevenler kışın iç bakla olarak tüketiyorlar. Zeytinyağlı baklayı lezzetli bir şekilde yemek istiyorsak yoğurt ve dereotunu da beraber yemeliyiz. Yoğurt ve dereotu olmazsa lezzeti eksik kalır.
Malzemeler:
1 kilo taze bakla
1 demet dereotu
2 kuru soğan
1 limon suyu
1 orta boy çay bardağı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz, iki tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı su
Yoğurt
Yapılışı:
Taze baklalar iyice yıkandıktan sonra iki uçları kesilir ve yan taraflarındaki kılçıkları ayıklanır. Ayıklanan baklalar kararmasınlar diye hemen limon suyu sıkılmış, su dolu bir leğenin içine konulur. Baklalar iyice pişsin diye bir kaş parçaya ayrılır yine leğenin içine konulur.
Bir su bardağın suyun içine 1 tatlı kaşığı unu koyarız ve eritiriz. Ayıklanmış baklaları düdüklü tencereye koyarız, üzerine sırasıyla unlu su, tuz, toz şeker, yağ ve kuru soğanı koyarız.
Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra düdüğünü ayarlar, ocağın altını kısar ve 25 dakika pişiririz.
Düdüklü tencerenin buharı boşaldıktan sonra bir kaşıkla pişmiş baklaların altını üstüne getiririz ve en az yirmi dakika bekledikten sonra servis yaparız.
Baklanın üzerine ince kıyılmış dereotu ve yoğurt koyarız. Dereotunu kıydıktan sonra ayrıca yanında da yiyebiliriz. Yemeğin hem lezzetini artırır hem de yemeği kolayca hazmedersiniz.
Afiyet olsun.
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Sibel kardeşim ben de bu gün zeytinyağlı bakla pişirdim sizinde ellerinize sağlık, öptüm.NAHİDE ÇELEBİ
NAHİDE ÇELEBİ 10.03.2015 19:44- Cevap :
- Afiyet olsun Nahide Hanım,sizin de ellerinize sağlık. Selamlar, sevgiler. 11.03.2015 10:22