Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kabak mücveri(Fırında yapılmış)

Kabak mücveri(Fırında yapılmış)
 

Kabak mücverini zeytinyağlı bir yemek çeşidi olarak veya çay saatlerinde çayın yanında da sunabilirsiniz. Diyet yemeği olarak kullanmak isterseniz yağ oranını azaltıp, peynir oranını artırabilirsiniz. Kızartma yerine fırında yaparsanız daha sağlıklı ve sizin için daha zahmetsiz olur. Kızartma yapınca yağ oranı arttığı gibi, tavada kızartırken şeklini muhafaza etmek de zor olur.

Malzemeler:

4 tane orta boy rendelenmiş kabak

2 tane kuru soğan

2 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

5 çorba kaşığı mısır unu,2 çorba kaşığı normal un. Un kıvamı sebzenin sululuk oranına ve unun cinsine göre değişir, un miktarını azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.

100 gram tulum peyniri veya kaşar peyniri(Ben İzmir tulum peyniri koydum.)

Yarım demet dereotu, yarım demet maydanoz(ince kıyılmış)

1 çorba kaşığı zahter(kekik benzeri bir bitki)

1 tatlı kaşığı iri taneli kekik, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber veya toz biber

4 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Kabaklar iyice yıkanarak kabukları bir bıçakla sıyrılır ve rendelenir. Peynir de rendelenir ve tüm malzemeler rendelenmiş kabaklara ilave edilir. Elimizle hamur yoğurur gibi tüm malzemeleri birbirine iyice yediririz ve elimizle şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine koyarak 200 derecelik fırına veririz.

Kabakların üstü kızarınca fırından alırız,  yanında dereotu ve ayranla servis yaparız.

Afiyet olsun.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..