- Kategori
- Yemek - Mutfak
Domates sosu

Kış Hazırlıkları
Kışın mis gibi domatesle yapılmış bir çorba, makarna veya bir yemek... kulağa ne hoş geliyor değil mi?
Kışlık domates sosunu hazırlamak için en uygun zaman Ağustos sonu.
Ağustos sonuna doğru hem fiyatlar makul düzeye iniyor, hem de domateslerin lezzeti doruğa çıkıyor.
Ben bir kaç kavanoz ön hazırlık yapmak istedim. Bir kısmını biberli yapıp, menemen malzemesi hazırladım.
Malzemeler
5 kg Domates
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Yeterince kavanoz ve yeni kapak
Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyarak iri iri doğrayın. Derin bir tencereye alın zeytinyağı ve tuzunu ilave edip ocağa koyun ve kaynatın. Fokur fokur kaynayan domatesleri temiz ve kuru kavanozlara doldurup hemen kapağını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin ve böylece soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra sızıntı olup olmadığını kontrol ederek, ışık almayan serin bir yerde saklayın.
Afiyet Olsun!
Aklınızda bulunsun:
- Domateslerin kabuklarının kolay soyulması için bir süre sıcak suda bekletin.
- Domates sosunu kullanacağınız zaman kavanoz kapağını açmak için bıçak yardımıyla önce havasını alın.