- Kategori
- Yemek - Mutfak
Domatesli kuru fasulye

Kuru fasulye yemekten yaz mevsiminde de vaz geçmeyiz. Yazın kuru fasulyenin daha hafif bir yemek olmasını istiyorsanız domatesli ve biberli yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Yarım kilo kuru fasulye
2 tane büyük kuru soğan
2 tane büyük domates
2 tane büyük kurutulmuş biber veya yeşil biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1,5 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Kuru fasulyeler soğuk suyla yıkanır ve düdüklü tencereye konularak üzerini geçecek şekilde kaynar su dökülür. Tencerenin ağzı kapatılarak en az 2 saat bekletilir. Fasulyeleri beklettiğimiz suyu vitaminleri gitmesin diye ben dökmüyorum.
Domatesler rendelenir, soğanlar rendelenir, biber salçası az suda ezilir ve zeytinyağı ilave edilir.
2 saat sonra tencereye tüm malzemeler ilave edilir. Soğan ve domates de çiğden ilave edilir.
Düdüklü tencerenin kapağı kapatıldıktan sonra ocağın altı açılır ve tencereden buhar çıkıncaya kadar harlı ateşte pişirilir, buhar çıkınca ocağın altı kısılır ve 45 dakika daha pişirilir.
Buharı çıkana kadar tencerenin kapağı açılmaz, kapak açıldıktan sonra yemek alt üst edilir ve tencerenin kapağı kapatılarak yemek en az 15 dakika dinlendirilir.
Afiyet olsun.