Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '09

 
Kategori
Haber
 

Domuz gribi bilançosu neden yasaklandı?

Domuz gribi bilançosu neden yasaklandı?
 

Domuz Gribinin Yayıldığı Alanlar


Sağlık Bakanlığı, 507 kişinin yaşamını yitirdiği domuz gribinde ölüm sayısını açıklamama kararında esneme sinyali verdi. Yetkililer, ölü sayısını açıklama konusunda, belli zaman müddetlerinin değil, hastalığın seyrinin açıklama ihtiyacı doğurmasının esas alınacağını kaydetti.

Hatırlarsanız, Sağlık Bakanlığının bu hafta başında aldığı karara göre, periyodik olarak her hafta domuz gribinden ölümlerin sayısını bildirmenin halk sağlığı, alınması gereken önlemler ve buna karşı yürütülen mücadele açısından bir faydası olmadığını belirtilmişti...

Bu nedenle, bundan sonra düzenli olarak haftalık açıklamalarda ölüm sayısının verilmeyeceğini belirten yetkililer, Avrupa'da ve dünyada böyle bir uygulamanın olmadığına da dikkati çekti.

Oysaki, Dünya Sağlık örgütü, tüm ülkelerden aldığı bilgileri haftalık olarak internet sitesinden yayınlamaktadır. Yayınlamama kararının sebebi; Türkiye’deki ölüm hızının çevremizdeki ülkeler ve gelişmiş ülkelerden daha fazla olması olabilir mi?

Dünya Sağlık Örgütünün son yayınladığı istatistiklere göre Türkiye, gripte en fazla ölüm vakası görülen ilk 10 ülkeden biridir. Hatta, son bildirilen resmi ölüm rakamlarını da listeye girdiğimizde, Türkiye ilk 5 ülke arasındadır.

1- Brezilya, 2105

2- Hindistan, 792

3- Meksika , 780

4- Arjantin, 617

5- Türkiye , 507

Bildirilen istatistiklerin güvenilirliği her devlet için farklılıklar gösterebilir. Belki Türkiye bu tip istatistiklerde en samimi ülke olduğu için ilk 10 ülke arasındadır.

Türkiye’deki ölüm hızı, salgının ilk görüldüğü ülkeler olan Meksika ve Arjantin ile neredeyse başa baş durumda olması, araştırılması ve sebeblerinin kamuoyu ile paylaşılması gereken bir durumdur

Sağlık Bakanımız bugüne kadar göreve gelen önceki devlet adamları içinde en duyarlı olduğunu çeşitli vesileler ile kanıtlamış olsa da, bu süreç ne yazik ki devletin tepesinde sağduyulu yönetilememiştir.

Kaynak 1: http://www.flucount.org/

Kaynak 2: http://www.who.int/csr/don/2009_12_23/en/index.html

 
Toplam blog
: 62
: 2308
Kayıt tarihi
: 10.12.09
 
 

Üniversite yıllarında başladığım fotoğraf sanatını iş hayatına atıldığım dönemde geliştirdim. Bir..