Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

Dön! Nasıl, kimle nerdeysen?

Dön!  Nasıl, kimle nerdeysen?
 

Dön! Nasıl, kimle nerdeysen?

Ben değil Gökhan Türkmen diyor…

Baykal’ın evine Türkiye’nin dört bir yanından yürüyen sözde “Gençlik Kolları” üyeleri dön çağrısı yapıyor. Keza CHP Parti Meclisi üyeleri, keza İzmir’in de aralarında bulunduğu 4 il yönetimi!

Hala yalanlanmayan, apaçık izlenebilen (görüntülerde seçilebilen) ve savcılıktan talep edilen bilgileri savcılığa vermeyen Baykal’a apaçık geri dön daveti yapılıyor. Adı Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin kuruluşunda yer alan en önemli siyasi parti. Demokratik, halkçı, sosyal demokrat, solcu, emekçi parti…

Bir liderin gözetiminden çıkmayan, dinozorların yönettiği parti… Baştaki ne derse onun emir sayıldığı; ilkeleriyle derinden çelişen aristokrat parti. Halkçılık adında kalmış sadece, halktan olabildiğince uzak. Parti üyelerinin Türkiye gündemine nasıl baktıkları anlaşılmaz derecede. Ya CHP’nin gördüğü Türkiye benim gördüğüm değil ya da benim gördüğüm Türkiye ile CHP’ninkinin yakından uzaktan alakası yok. Zaten solla da alakaları yok.

Tayyip Erdoğan’ın tiranlığı kadar Deniz Baykal’ın sultanlığı var CHP’de. Demokrasiyle yakından uzaktan alakaları yok. Seks kasetinin etik olmayan yollarla ortaya çıkarılması hoş değil tabi ama Baykal’ın inemediği tahtından inmesi için oldukça hayırlı bir vesile oldu.

Hala ellerini açıp Baykal’a dön diyenler neler umuyorlar anlaşılmaz. O sığındıkları Baykal’ın dürüstlüğü, samimiliği geride kaldı. Adının ötesinde görüntüler ve hoş olmayan izler var. Her şeye rağmen dön demek nedendir? Yapılanları kabul ediyoruz, hoş karşılıyoruz mu; yoksa CHP’de lider olacak kimse bulunamıyoru kabul etmek mi?

***

Koca çınar CHP’de liderlik vasfı taşıyan kimse yok gerçekten. Baykal yat deyince yattılar, kalk deyince kalktılar. Sarıgül’ü heba ettiler, Haluk Koç’a kapıyı gösterdiler. Baykal’ın masasındaki listeye uymayan belediye başkanlarını parti dışına kovaladılar. Halka rağmen halkçıyız dediler. Yaptıkları her şeyi halk için yapıyoruz diyerek halka mal ettiler. Sahil şeridi dışında il, ilçe merkezi görmediler. %20’lik oyu başarı saydılar. İlelebet muhalefet oldular.

Kılıçdaroğlu çıkıp adayım deyince yer yerinden oynadı. Tamam dürüstsün, iyisin hoşsun da senden lider olmaz ki! CHP’de kim lider olur orası da meçhul ya Kılıçdaroğlu’nun cesareti takdire şayan. Ona rağmen hala inadına Baykal diyenler yok mu, onları bir kaşık suda boğmak geliyor içimden. Aynı görüntüler kazara Erdoğan’ın başının altından çıksaydı ne ahlak kalırdı, ne seviye; derhal yok olsun derlerdi.

İnadına Baykal, inadına CHP. Allah müstahakınızı versin.

A.Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..