- Kategori
- Yemek - Mutfak
Dondurmalı İrmik helvası

Dondurmalı İrmik Helvası
Helva, hemen herkesin severek yediği bir Türk tatlısıdır. İrmik helvasını dondurma ile birlikte servis yapptınız mı? veya yediniz mi? Arkadaşım ikram ettiğinde tatlı seven yanım bu helvayı çok tuttu! Artık bende Dondurmalı irmik helvasını fotoğrafta ve altta tarifte görüldüğü gibi servis yapıyorum, beğenilerek yeniyor. Denemek isterseniz, işte tarifi;
İrmik ve fıstıklar fındık yağında ( veya tercih ettiğiniz yağda ) fıstıklar pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla kavrulur. Şeker- su ve süt karışımı ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar karıştırılır. Ateşten indirilir tencerenin kapağı kapatılır, dinlenmeye bırakılır. Ara ara karıştırılarak tane tane olması sağlanır. Ilıkken kasenin yarısına kadar kaşıkla bastırarak helva üzerine arzuya göre dondurma, tekrar dolduruncaya kadar helva ilave edilir. Servis tabağına ters çevrilir üzeri arzuya göre sos ile süslenir.
Afiyet olsun…
L.G.E