- Kategori
- Türkiye Ekonomisi
DSYB üreticiyi sevindirmeye devam ediyor

BURDUR DSYB BAŞKANI KAMİL ÖZCAN
Geçtiğimiz hafta, Besilik Erkek Sığır Desteklemesi ile yeni yıl öncesi rahat bir nefes alan üreticiye, bir müjde de DSYB’den geldi. 2012 yılı Temmuz, Ağustos, Eylül dönemi süt desteklemeleri üreticilerin hesaplarına aktarıldı.
Geçtiğimiz hafta, Besilik Erkek Sığır Desteklemesiyle yeni yıl öncesi rahat bir nefes alan üreticiye, bir müjde de DSYB’den geldi. 2012 yılı Temmuz, Ağustos, Eylül dönemi süt desteklemeleri üreticilerin hesaplarına aktarıldı. Desteklemelerin üretici için hayati önemi olduğuna dikkat çeken Burdur DSYB Başkanı Kamil Özcan, “üreticimiz dar bir boğazdan geçiyor.” dedi.
ÜRETİCİLER, BORÇLARI YÜZÜNDEN
DESTEKLEMELERİN YOLUNU GÖZLER HALE GELDİ
Kamil Özcan konuşmasına devamla, “üzülerek belirtmek isterim ki, üreticimiz borçlarını ödeyebilmek için desteklemenin yolunu gözler hale geldi. Etimizin ve sütümüzün yem ve diğer girdiler karşısında ezilmesi önlenemez bir halde devam etmektedir. 2012 biterken, üretmenin ve üretici olmanın böylesi zor olduğu bir dönemde, desteklemeler biraz daha önem teşkil ediyor.” şeklinde görüş bildirdi.
4 MİLYONU AŞKIN PARA ÜRETİCİLERİN HESABINDA
Özcan sözlerine, “Burdur DSYB olarak, 2012 yılı Temmuz, Ağustos, Eylül dönemi süt desteklemelerini 5296 üyemize 4 milyon 289 bin 266 lirayı üyelerimizin hesaplarına aktarmış bulunmaktayız. Umarım, yetiştiricimizin az da olsa rahatlamasında yardımcı olur” diyerek son verdi.