Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '06

 
Kategori
Otomobil
 

Dünya' da bir İlk..?? 1 beygirlik araçlar Türkiye yollarında..!

Dünya' da bir İlk..?? 1 beygirlik araçlar Türkiye yollarında..!
 

"Mutluyuz, millet olarak bu tür ilkleri yapmak gurur verici..!" diyebilmeyi çok isterdim. Onlar artık yer herde, her an karşınıza çıkabilirler. Görüntü olarak onları normal bir insandan ayırmak pek kolay değil. Taşıma kapasiteleri sıradan bir insan ile aynı, insan taşımaya pek elverişli değiller, ancak kendilerini taşıyabiliyorlar.Saatteki hızları yürüme modunda 3-5 km arası, koşma modunda 10-12 km' ye kadar çıkabilmektedir. Nadide bir tür oldukları için gelişimleri de oldukça uzun ve zahmetli olmaktadır. Süreç aileden okula ve arkadaş gruplarına kadar uzamaktadır. Çocuklarına sahip çıkmayan, toplumsal yaşamanın gerekleri ve zorunluluklarını bilmeyen, insan hakkı olarak sadece kendi hakkını bilen, bencil, egoist bireylerinin olduğu aile ortamı bu tür araçların uygun büyüme şartlarını oluşturmaktadır. Bunu bir de benzer arkadaş grubuyla desteklediğiniz ve kazara bu gidiş okul sürecinde de bozulmadığı takdirde yaklaşık 14-15 yaş civarında artık bu araçlar trafiğe çıkmaya hazır durumdadır:))

Az önce belirttiğim gibi 1 beygir gücüne sahip bu araçları normal insanlardan ayırtetmek çok zordur. Bu nedenle oldukça temkinli davranmak esas olmalıdır. Aşağıdaki ipuçları size bu tespitte faydalı olacaktır:

-Yaya kaldırımı ne kadar büyük olursa olsun, onlar için farketmez. Onlar araç olmanın doğasıyla, beygir güçlerinin azlığına da bakmayıp yoldan yürümeye özen gösterirler.

-Onları insan zannedip, "Ne arıyor kardeşim bu adam yolda" deyip, korna çalarsanız size dönüp ters ters bakarlar. Burada verilen mesaj şudur:" Ne var ben de aracım, bu yolu kullanmak benim doğal hakkımdır..!"

-Yolun ortasında durdukları ve sizin oradan geçeceğiniz bildikleri halde, en ufak bir tepki göstermezler. Bunlar daha da nadide bir tür olup, koruma altına alınması gerekir. Çünkü bunlar kendilerini 1 beygirlik ağır vasıta zannetmektedir.

-Zaman zaman daha fazla beygir gücü elde etmek için topluca trafiğe çıkabilirler. Genelde de boyuna değil, enine seyrederler. Toplu olduklarında normal 1 beygir gücü üzerine, sürü olmanın getirdiği ilave güç de eklenince yaklaşık güçleri 2 beygire kadar çıkabilir.

-Normal çok beygirli araçların aksine bunların saldırma içgüdüleri de gelişmiştir. İnsan zannettiğiniz bu kişilerden biri aracınıza tekme, tokat atmak yoluyla saldırırsa, bu 1 beygirlik bir aracı tanımanın en kolay metodudur. Toplu halde trafiğe çıkmış bir grupla karşılaşmışsanız bu meydan dayağına da dönebilir.

Bu durumun daha da kötüsü bu tür beygirlerin normal araçları kullandığı durumdur. Gerçi bu takdirde aracın gücü 1 beygirlik bir artış gösterecektir. 1 beygir gücündeki aracın sürüşünün keyfine doyamazsınız. Önünüzde seyreden veya arkanıza yarım metreye kadar sokulan aracın yaptığı o -göz okşayan hareketlerden (??)- onun nadide bir 1 beygir tarafından idare edildiğini anlamanız uzun sürmeyecektir.

Sakın ola aynı beygir gücündeki normal araçlarla onlarla kapışmaya kalkmayın. Aracın gücünün bittiği yerde onun 1 beygirlik gücü başlar. Size karşı zaten avantajlı durumdadır.

......

Onlardan biriyle karşılaşmam beni derinden etkilemişti. Seyir halinde giderken yaklaşık 10m ileride aracın birinden bir kafa çıkmış, yola bakarken aniden araç kendini önüme attı. Benden sonra arkadan gelen başka araç da yoktu, herhangi bir sinyal de görmedim. Tepki olarak korna çalınca, aynı kafa bana ters ters baktı, mesaj netti. "Ben 1 beygirim" diyordu. O an anladım bu nadide türle karşı karşıya olduğumu:)))

Trafikteki herkes melek olmadığı gibi, herkes 1 beygir gücündeki araç da değildir. Beklentilermizi karşımızdaki göre ayarlarsak inanın daha mutlu oluruz. Çoğu zaman bu tür insanlarla tartışmak da size hiçbir şey kazandırmaz. Hatta bazen birşeyler götürebilir.:))

Çok sevdiğim iki söz vardır: " Senden daha az kaybedecek şeyi olan insanlarla sakın tartışma..!'', diğeri "Aptallarla sakın tartışma, çünkü başkaları dışardan aradaki farkı anlamayabilir..!"

Hayatın her anında olduğu gibi, trafikde de mutlu olabileceğimiz günlerin gelmesi özlemiyle....

Hoşcakalın, beygirsiz kalın...!!

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..