- Kategori
- Sinema
Dünya' yı kurtaran adamın oğlu
Sanırım duymuşsunuzdur, “Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu” çekiliyor diye. Film 2 ay gibi kısa bir sürede çekildi ve bitti. Eyül ayı itibari ile de sinema salonlarında boy gösterecek.
Hatırlarsınız “Dünyayı Kurtaran Adam”filmini… O dönemdeki imkansızlıklarla ve yetersizliklerimizle çekildiği için bugün kafa bularak, dalga geçerek izlediğimiz bir filmdir.
Ben serinin ikincisi yani ”Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu” çekiliyor diye duyduğumda açıkçası “Kahpe Bizans” tarzı bir film olacağını düşündüm. Sonra filmin yapımcıları; yaptığı açıklamalar sonrasında bu filmin ciddi bir uzay filmi, hatta uluslar arası standartta bir film olacağını söylediler.
Sonra filmin kadrosuna baktım. Mehmet Ali Erbil, Cüneyt Arkın, Pascal Nauma, Deniz Seki, Şebnem Scheffer ve Pakize Suda gibi isimler var. Peki Bu isimler le mi ciddi anlamda bir uzay filmi hatta dünya standartlarında bir bilim kurgu filmi çektiniz.Yönetmen de Kartal Tibet üstelik.
Kadroya bakarmısınız hepsi müzikten spora, şarkıcılıktan podyuma kadar ayrı telden çalan medyatik oyuncular. Ben hep söylüyorum hayatında oyunculuğun ne olduğunu bilmeyen ve sadece medyatik biri diye oynatılan kişi beyaz perde de oyuncu olarak hiçte inandırıcı gelmiyor. Bunun örneklerini saymak istemiyorum. Çünkü yüzlerce var…
Bir çok sinema filmi eleştirmen ide bu düşüncelerini dile getirdiler zamanında. Üstelik bu film içinde daha gösterime girmeden zayıf not veren eleştirmenlerde var.Ben onlara kısmen katılıyorum. Çünkü ön yargılı olmamak lazım. İzleyip öyle karar vermek lazım.
Ama hiçte umutlu değilim. Neden? Çünkü her şey ortada… Oyuncular ortada. Çekim süresi ortada. Başka oyuncularda var, asıl onları da duysanız tamamen şaşıracaksınız.
Bu yüzden Yönetmen Kartal Tibetin ve bazı gerçek oyuncuların işi çok zor. İmkansız değil belki ama çok zor.
Üstelik dalga geçilerek ve kafa bularak izlediğimiz bir filmden yola çıkarak ciddi bir bilm yapacaksınız. Üstelik işi sadece medyatiklik olan oyuncularla.
Ne diyelim bekleyelim ve görelim.. Ben izlemek için sabırsızlanıyorum. Bazı oyuncuların müthiş performanslarıyla renk kattığı ve dünya standartlarında çekilmiş bilim kurgu filmini….
Umarım düşüncelerimde yanılmam.