Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '22

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Dünya Habitat Günü 2022

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1985 yılında aldığı 40/202 sayılı karar ile yaşadığımız yerleşmelerin, kentlerin ve kasabaların mevcut durumu ve geleceğini şekillendirme gücü ve sorumluluğuna sahip olduğumuz noktasında farkındalık oluşturmak amacıyla Ekim ayının ilk Pazartesi’sini Dünya Habitat Günü olarak belirlemiştir. 

Birleşmiş Milletler her yıl bir ülke ve şehirde bu günü kutlama etkinlikleri yapmaktadır. Birleşmiş Milletler 1985 yılından bu yana ülkemizde sadece 1996 yılında İstanbul’da kutlama ekinliği yapmıştır.. 

Birleşmiş Milletler, bu yıl Dünya Habitat Günü’nü Balıkesir’de kutlama kararı almıştır. 

190 ülke temsilcileri geliyor ve program boyunca Kentlerin ve Kasabaların durumlarını ele alınmakta her yıl bir “Konu” belirlenmekte özellikle konut ve yaşam alanlarında çözümler aranmaktadır. İyi Planlanmış şehirler, yeni iş kolları ve kent bünyesinde yeni girişimler ve kent sakinlerinin ve gelecekte kentte yaşayacakların fırsatların konuşulacağı Dünya Habitat Günü etkenliğinin Balıkesir’de ve ülkemizde yapılacak olması son derece önemlidir. 

Birleşmiş Milletlere üye 190 ülke temsilcisinin katılacağı bu etkinliğin Balıkesir’de yapılması Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın yani Balıkesir’in büyük başarısıdır.

Dünya Habitat Günü Ekim ayında Balıkesir'de Kazdağları ve Madra Dağı eteklerinde Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerimizde kutlanması programlanmıştır.

Böylesine önemli bir organizasyonun Balıkesir’de yapılmasının şehrimize her açıdan büyük katkısı olacağı açıktır.

 
Toplam blog
: 178
: 1496
Kayıt tarihi
: 01.10.07
 
 

Balıkesir doğumlu.1990 İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. Balıkesirspor Kulüp Yöneticili..