Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '12

 
Kategori
Tarih
 

Dünya işçileri birleşin, zincirlerinizden başka kaybedeceğiniz neyiniz var?

Dünya işçileri birleşin, zincirlerinizden başka kaybedeceğiniz neyiniz var?
 

Böyle demişlerdi, KARL MARX ve FRİEDRİCH Engels'in 1848 de yayınladıkları Komünist Manifestosunda. Marxist – Leninist İdeoloji’yi ezberleyen, bugün hala çözüm olduğunu iddia eden ve tarih bilgisinden yoksun kenisine sosyalist aydın diyenler Dünya’nın çeşitli ülkelerinde Sosyalizm’in Karl Marx ve Friedrich Engels’in olacağını iddia ettiği şekilde emekçi sınıfının burjuva sınıfına karşı ayaklanarak proleterya devrimi ile kurduklarını sanıyorlar.

Ancak tarihte dünyanın hiçbir ülkesinde Sosyalizm KARL MARX ve FRİEDRİCH Engels'in 1848 de yayınladıkları Komünist Manifestosunda olacağını iddia ettikleri gibi emekçi sınıfının burjuva sınıfına karşı yaptığı Proleterya devrimi ile kurulmadı. Sovyetler Naziler’den “büyük kurtarıcı” sıfatıyla işgal ettikleri Doğu Avrupa ülkelerinin hiçbirinden çıkmadılar ve Sovyetler Birliği Diktatörü JOSEPH STALIN’in emriyle ve Sovyet Askeri gücü ile zorla bütün Doğu Avrupa ülkelerinde 1945’ten yani İkinci Dünya Savaşı’nın bitişinden itibaren Sovyetlere bağlı Sosyalist Diktatörlükler kurdular. Bu Sovyetlere bağlı Sosyalist diktatörlükler 1953’te Stalin’in ölümünden sonra onun yerine gelen Sovyet Diktatörü Nikita Kruschev tarafından devam ettirildi.

Halklara özgürlük ve zenginlik getireceği, emekçileri kapitalist burjuva sınıfının sömürüsünden kurtaracağı vadedilen Sosyalizm Doğu Avrupa Halklarına fakirlik,zülum ve esaretten başka birşey getirmedi. Önce Macaristan 1956’ da sonra Çekoslovakya 1968 de bu dayatmaya isyan etti. Her iki isyanı Sovyet ve Varşova Paktı tankları kanlı bir şekilde ezdi, binlerce insanı öldürdü. Avrupa'nın 70 yıllık Sosyalizm deneyi bu rejimin tüm bu ülkelerde 1980lerin sonunda iskambil kağıtları gibi peşpeşe yıkılması ile son buldu. Sosyalizmi Avrupa'da CIA ve Batı Emperyalizmi çökertti iddiaları gerçekçi kanıtlara dayanmıyor. Dünya’nın başka yerlerinde devam eden sosyalist rejimlerinin hiçbiri de halkına insanca bir yaşam düzeyi, fikir hürriyeti ve adalet yaratmadı. Tarihi gerçekleri bilmeden Marxist -Leninist ideolojiyi ezberleyerek çözüm olduğunu ve uygulanabileceğini hala iddia etmek hiç gerçekçi değildir.

Rasih Bensan 1 Kasım 2012

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..