Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '16

 
Kategori
Deneme
 

Dünyada iyilerle kötüler birlikte ama cennet cehennem ayrı; hâşâ Allah’tan daha mı iyi biliyoruz

Dünyada iyilerle kötüler birlikte ama cennet cehennem ayrı; hâşâ Allah’tan daha mı iyi biliyoruz
 

Yani biz de ayıralım… Çok mu saçma geldi? Katil komşu pek mantıklı sanki! Defolsun gitsin, niye içimize alıyoruz ki! Adam şeyinin keyfine üç kişiyi doğrasın, gel birlikte çay içelim, hadi lan!

Ben bu formatın yanlış olduğunu düşünüyorum. Tamam, suçlulara adil davranalım ama onları içimize almayalım. Bence bu taviz hatta teşvik; ne yapsak toplum bizi kabul ediyor diyorlar. Kim ne derse desin ayrı bir suçlular dünyası olmalı!

İnsanlığın aşırısı da insanlıktan çıkmadır. Ne işi var içimizde ya, salın Afrika’ya çakal kovalasın! Hem akrabaları da (vahşi hayvanlar) orada, daha iyi uyum sağlarlar!

Gereğini yap ondan sonra insan ol. Karıncayı incitmemiş doksanlık Hatice ninenin komşusu müebbetten tahliye. Reva mı şimdi bu! İnsanlar kötüdür kardeşim sonradan iyi olur falan hikâye!

BM’den karar çıkart… Uluslararası bir yasa… Belirli suçların suçluları için ayrı bir ülke… Çok mu tuhaf! Çöpü pisliği napıyorsun? Kaldırıp atıyorsun. Bunlar da pislik! Başlarına da bir Hitler koy. Onlara layık hayat bu.

Öldükten sonra nere gideceğiz? Ahrete. Yani gerçek dünyaya. Orada kötüler cehennemde, iyiler cennette. Peki, bu dünyada niye yan yana. Hâşâ Allah’tan daha mı iyi biliyoruz?

Ben onu bunu bilmem arkadaş, iyiler kötüler birbirinden ayrılmalı!

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..