Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '14

 
Kategori
Dünya
 

Dünyada terör olayları nedeniyle bir yılda kaç kişi hayatını kaybetti?

Dünyada terör olayları nedeniyle bir yılda kaç kişi hayatını kaybetti?
 

Terörden bir yılda kaç kişi hayatını kaybetti?

Biz sadece yakınımızdaki terör olayları nedeniyle hayatlarını kaybeden insanları konuşurken, terör dünyanın başına en büyük bela!

Dünya genelinde bir yılda 18 bin kişinin terör nedeniyle hayatını kaybettiğini biliyor musunuz?

Bu rakamlar Global Terör Endeksi’ne ait...

Avustralya merkezli Ekonomi ve Barış Enstitüsü (IEP) tarafından 162 ülke genelinde yapılan değerlendirme, terörün geçtiğimiz yıl, 2012 yılına göre yüzde 60 oranında arttığını gösteriyor.

Rapora göre, 18 bin ölümün üçte ikisi, IŞİD, El Kaide, Boko Haram ve Taliban gibi dini kökenli terör örgütleri tarafından işlendi.

Dünya genelinde terör olaylarının, 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından hızla artış gösterdiğini ortaya koyan Global Terör Endeksi, 2002 yılında 4 bin civarında olan terör kaybının, bugün 18 bine ulaştığını gösteriyor.

Terör nedeniyle yaşanan ölümlerin çoğunluğu Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde görülüyor…

Rapora göre, bir önceki yılla kıyaslandığında yüzde 164 oranında artan terör, 2013 yılında sadece Irak’ta 6 bin 500 kişinin hayatına mal olduğu belirtiliyor.

Terör nedeniyle en çok can kaybının yaşandığı ülkeler sıralamasında Irak’ın ardından Suriye, Pakistan ve Nijerya gibi ülkeler geliyor.

Teröristlerin çoğunlukla bomba kullanarak insanları öldürdüğü belirtilen Global Terör Endeksi’ne göre, bombalı intihar eylemleri yüzde 5 civarında bulunuyor. 

Terör örgütlerini örgütleyerek hayata geçirenler ise bu gün onlarla mücadele için yeni ürettikleri silahları kullanıyorlar!

Terör örgütlerini örgütleyen ülkeler, hem terör örgütlerine, hem de onlarla mücadele eden ülkelere silah satarak iki taraflı kazanmaya devam ediyorlar.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..