Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '14

 
Kategori
Dünya
 

Küba'yı ziyaret etmek için değişik sebepler...

Küba'yı ziyaret etmek için değişik sebepler...
 

Biliyorsunuz, önümüzdeki dönemde, Küba’da dağın tepesine bir cami yaptırıp, Küba’nın turizmine katkı yapmayı planlıyoruz!

Bu arada ‘Cuma namazı’ seferleri düzenleyeceğimiz bir yerde daha neleri görebiliriz? Bu sorunun cevabını bulmak için Küba ile ilgili bazı bilgileri vermek de gerekiyor.

Türkiye’den Küba’ya tünel kazamayacağımıza, teleferik kuramayacağımıza göre, Türkiye’den Küba’ya iki şekilde gidebiliriz. Bunlar hava ve deniz yolu.

O zaman şöyle bir girişle Küba yolculuğumuza çıkıp, Cuma tatili için gideceğimiz Küba’da neler görebileceğimize bir bakalım.

Tatilde sürekli aynı yerlere gitmekten sıkıldınız mı? Gerçi ülkenin yüzde 85’i hiç tatil yapmıyor ama…  İş cami ziyareti olunca, devlet desteği ile herkes tatile çıkabilir..!

Tabi Küba’ya!

Zengin kültürüyle ve otantik şehirleriyle ön plana çıkan Küba'yı ziyaret etmeye ne dersiniz?

Küba nerde?

Küba, zengin tarihi ve kültürel miraslarıyla her gideni kendine hayran bırakan, Karayiplerde büyük bir ada. Yılda ortalama 2 milyon turistin ziyaret ettiği Küba'nın ziyaretçileri daha çok Avrupa ve Kanada'dan geliyor. İnşallah Küba dağlarına yapacağımız anıtsal camiden sonra bu ziyaretçi listesine bizlerde ekleneceğiz!

Müzikleri, plajları, scuba-dalış imkânları, muhteşem balayı alternatifleri ve en önemlisi eşsiz tarihi ve miraslarıyla Küba mutlaka görmeniz gereken bir yer!

İşte Küba'yı ziyaret etmek için 8 muhteşem sebep!

* Ecdadımızın Küba dağlarının tepesine diktiği caminin kalıntılarını görmek, en önemli ziyaret sebeplerinden olabilir.

* Dünya Liderimizin Küba dağlarına dikeceği camide Cuma Namazı kılmak için düzenlenecek turlara katılmak ve ibadetimizi Küba dağlarında ifa etmek(!) bir diğer ziyaret sebebimiz olabilir.

Gelelim işin turistik gezi kısmına:

* Küba'yı ziyaret etme sebeplerinin bir diğeri elbette zengin tarihi ve mirasları yer almaktadır. 1959 devrimi adeta film senaryosu gibi Küba'nın sokaklarında tekrar yaşanır. Küba, Fidel Castro ve ABD arasındaki uzun geçmişin izlerini hala taşımaktadır. Castro tarafından, 1961 yılında ABD ile bağları koparılıp komünist devlet ilan edilmiştir. Yakın tarihte ABD ambargosu kaldırılıp ihracat kapıları tekrar açılmıştır.

* Müziği seviyorsanız bu şehir tam da size göre. Küba müziği çok kapsamlı bir müzik türüdür. İçinde İspanyol, Afrika ezgileri vardır. Küba'da Conga ve Timba müzikal stilleri de çok popülerdir. Caz Cubano, Rumba, Cha Cha- Bolero, Congo ve Timba bu şehirde sık sık karşınıza çıkacaktır. Kübalıların çoğunluğu Fidel Castro'nun komünist rejiminin altında kendilerini ifade edebilmek için müzikle uğraşıp, birçok müzik türüne imza atmıştır.

* Güneşli, ılıman, tropikal havaları arıyorsanız Küba sadece bu açıdan bile tatil listenizde yer almalıdır. Günlük hava sıcaklıkları 25 - 30 derecede seyreder ve nem yok denilecek kadar azdır. Küba'yı gezmek için en uygun zamanlar Mart ayından Mayıs ayına kadar olan süredir. Mayıs ayından Ekim'e kadar, Küba kasırgalara eğilimlidir ve dikkat edilmesi gerekir. Küba’ya tatile giderken, evdeki Antalya’dan olmamak için Mayıs ayından Ekim ayına kadar Antalya’ya buyurun gelin..!

* Issız beyaz kumlar, turkuaz su ve palmiye ağaçları arasında bir balayı geçirmek isterseniz, Küba'dan başa bir alternatif düşünmeseniz de olur… El değmemiş kumsalları ile size bambaşka bir balayı yaşatacaktır. Küba'da Waikiki ve Honolulu plajları çok popülerdir. Bu plajlarda tüplü dalış imkânları da bulabilirsiniz. Diğer plajlar da günü birlik gezileriniz için iyi bir alternatif olabilir. Küçük kuzey zincir adalarında bulunan Cayo, Santa Maria ve Cayo Coco romantiziminizi doruk noktalara çıkaracak yerlerdir. Eğer şanslı gününüzdeyseniz yunusları, flamingoları ve alaycı kuşlarını bu plajlarda görebilirsiniz.

* Küba purosu, dünyanın en iyi purosu olması yönünden ülkeye büyük bir itibar kazandırmıştır. Buradaki purolar eşsizdir. En yetenekli puro üreticileri tarafından büyük bir beceri ile yapılır. Yalnız puroları satın almak isterseniz sahte olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Tabi birde ülkeye getirirken dikkat etmelisiniz. Biliyorsunuz ülkemize her türlü tütün mamulünü sokmak yasak!

* Küba mutfağı artık uluslararası gıda sahnelerinde de yaygın hale gelmeye başladı. Fransız mutfağından esintileri, Küba mutfağında bulabilirsiniz. Meşhur yemekleri, zımba arroz oryantal, bir fırında pişirilmiş pirinç ve fasulye, boliche, chorizo ise sosis ve haşlanmış yumurta ile doldurulmuş biftektir. Şeker şurupları, pişmiş tropikal meyveler beyaz peynir ve tarçınla servis edilmektedir. Tatbikî en önemlisi Küba mojitosuyla dünyanın bir numarasıdır.

Gördüğünüz gibi bir taşla çok kuş vurmak için Küba ziyareti gerekli!

Ha ben bunları nereden mi öğrendim. Dünya Liderimizin Küba’ya cami projesi gündeme gelince, Küba’yı arayıp, bu bilgileri Turizm müdürlüğünden öğrendim..! 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..