Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '12

 
Kategori
Tıp
 

Dünyanın ilk e-kardiyoloji akademisi ekardiyo.com açılıyor!

Dünyanın ilk e-kardiyoloji akademisi ekardiyo.com açılıyor!
 

ekardiyo.com


Sosyal Ekran olarak geçen hafta dünyanın ilk e-kardiyoloji akademisinin ilk konuğu olduk :) Çok farklı bir çekimdi benim için… Yakında sizlerle paylaşacağım. Hekimler için çok ilginç bir platform, yeni bir dünya… Hatta sadece hekimler için değil eğitim ve teknoloji alanı ile ilgili herkesin ilgisini çekecek bir proje ekardiyo.com.

Öğrenme şeklimiz her geçen gün değişiyor, form değiştiriyor. Mezuniyetten sonra başlayan ve hatta hiç bitmeyen eğitim süreci için Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı, teknoloji partneri MITS ile harekete geçmiş. Çekimlerimiz sırasında Vakıf Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Oto ile de röportaj yaptık. 3 yıl önce “e-kongre” devrini başlattıklarını, şimdi ise e-kongre sınırlarını aşarak çok daha gelişmiş bir eğitim platformu oluşturduklarını belirtti.

Bu akşam (21 Şubat 2012) saat 21:00'de canlı yayınla ekardiyo.com’un açılışı var. “Kardiyoloji penceresinden 2012'ye bakış” başlıklı konuşmasıyla Prof. Dr. Ali Oto ekranda olacak. Şunu da belirtmeden geçmemem lazım, “ekardiyo” dünyasını yaratan MITS şimdiye kadar uluslararası ödüllü çeşitli e-kongre ve e-öğrenme merkezi projelerine imza atmış. Bu proje de MITS tarafından geliştirilen patentli VIME (Virtual Medical Events) platformunda hayata geçmiş.

Hekimler için ulusal ve uluslar arası merkezlerden canlı yayınlar ayrıca kredilendirilmiş ve interaktif bir içerik planlanmış… Görünen o ki, hem günlük pratik için bir başvuru kaynağı hem de temel bilgilerin ve yeniliklerin takip edildiği akademik bir ortam olarak hekimlerimizin hayatında yer alacak ekardiyo.com

Tabii ki içinde olduğumuz sosyal paylaşım dünyası da platfomda yer bulmuş. Konuşmacı hekimlere sorular sorulabildiğini ve hekimlerin meslektaşlarıyla canlı sohbet ve tartışmalar yapabileceklerini öğrendim :) E-kardiyoloji akademisi ekardiyo.com, Facebook, Twitter ve Youtube sayfalarıyla takipçileriyle sosyal ağlarda da beraber olacak.

İnternet ve öğrenme dünyamıza yeni bir pencere açan bu projeye emeği geçenleri kutlamak istiyorum…

 
Toplam blog
: 22
: 710
Kayıt tarihi
: 12.04.11
 
 

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunudur. Stratejik planlama, kurumsal iletişim, p..