Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Dupnisa mağarası

Dupnisa mağarası
 

Farkedilemeyen Güzellik


Kırklareli il sınırları içerisinde yer alan saklı kalmış güzelliklerden biri Dupnisa Mağarası. Son yıllarda turizme kazandırılan mağara henüz hakkettiği ilgiyi görmüş değil. Özellikle bahar aylarında mutlaka gidilip görülmesi gereken bir yer. İstanbul'a 2- 2,5 saat uzaklıkta bulunan bu mağara doğa severlerlerin ilgisini bekliyor. Arkadaşlarınız veya  ailenizle birlikte güzel bir hafta sonu geçirebileceğiz harika bir doğaya sahip dupnisa mağarasının etrafında kamp kurabilir, mangal yapabilirsiniz. Eğer isterseniz mağara girişinde bulunan şirin çay bahçesinde odun ateşinde pişirilmiş enfes çaylarınızı yudumlayabilir, yanı başınızda şırıl şırıl akan derenin ezgileri eşliğinde hayallere dalabilirsiniz.

Mağara bir tepenin üzerinde bulunuyor. Bunun için ulaşması biraz zahmetli. Uygun giysiler ve ayakkabıları tercih ederseniz bir sorun olmaz gibi görünüyor. Üçyüz metre civarında tırmandıktan sonra mağaraya ulaşılıyor. Mağaranın içerisinde muhteşem sarkıt ve dikitleri görmeniz mümkün. Ancak fazla ilerlememeniz önerilir. Çünkü içeride bin civarında yarasanın yaşadığı söyleniyor.

Ailesi ve arkadaşları ile doğanın içerisinde kaybolmak isteyenlere önerilir. Zira burada çeşitli türlerden endemik (sadece bu yörede yetişen) bitkileri görmek de mümkün. Buraya geldiğinizde ilkbaharın bize sunduğu güzelliklerden biri olan papatyalardan taç yapabilir ya da çimenlerde dilediğinizce yuvarlanabilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 2
: 220
Kayıt tarihi
: 27.04.14
 
 

Öğretmen, seyahat etmek, tarih okumak. ..