Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Kurban Bayramı için Göcek kaçamağı!

Kurban Bayramı için Göcek kaçamağı!
 

Kurban Bayramı’na son 1 hafta kala hala aklınız karışıksa, Jabiroo olarak size bir önerimiz var: Akdeniz ve Ege’nin buluşma noktası Göcek!

Hala yazdan kalma günleri yaşayabileceğiniz Göcek’te, güneşin tadını çıkarma fikri kulağa nasıl geliyor? Kışa teslim olmadan önce, yazı son bir kez daha doyasıya yaşayabilmeli bence... Göcek, tam da aradığınız atmosfere, huzura ve doğaya sahip bir rota bu nedenle.

Tatil için Göcek’i seçerseniz, tarihi Likya Uygarlığı’nın antik kalıntılarını görmenizi öneririm öncelikle. Caunos, Telmessos, Fethiye Müzesi, Tlos, Pınara, Letoon, Xanthos, Kadyanda ve Patara bu kalıntıların başlıcaları. Su sporlarını seviyorsanız, masmavi denizi ve yemyeşil orman manzarasıyla Ekincik Koyu tam size göre. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun 1973 yazında çıktığı mavi yolculuk sırasında kaya üzerine çizdiği balık resmi nedeniyle koy, ustanın adıyla anılıyor. Özellikle bu koyun arka tepelerini kaplayan çam ve zeytin ormanı ile zakkum çiçeklerinin turkuaz renkli denizle birlikte yarattığı harika manzarayı kesinlikle fotoğraflamalısınız... Birkaç saatinizi alacak Saklıkent kanyon gezinizi yapmadan dönmeyin. Buz gibi suların içinden geçip, dolaşacağınız Saklıkent; 15 kilometrelik bir alana yayılmış durumda. 15 metrekarelik, apayrı bir dünya... Gidip, bu kanyonu gezin ve deneyimlerinize bir yenisi ekleyin. Denizden vazgeçemeyenlerdenseniz, önerim Bacardi Koyu. Berrak bir deniz ve gürültüden uzak bir koysa aklınızdaki, burası sizin yeriniz. 

Yemek konusunda Göcek’i küçümsemeyin. Tekne ile açılıp, Turunç Koyu’nda ya da farklı koylardaki restoranlarda yemek yiyebilirsiniz. Buralardaki restoranlar basit görünse de, atmosferi içeriye girmeden anlayamıyorsunuz. Tahta masa ve iskemlelerden oluşan, ambiyansı ve Akdeniz & Türk mutfağının lezzetli yemekleriyle adından söz ettiren restoranlardan birinde bir akşam yemeği yemenizi tavsiye ederim. Fast food’dan balık restoranlarına kadar birçok seçenek bulunan Göcek’te, istediğiniz kadar seçici olun, yine de aç kalmayacaksınız.

Hem yakın oluşuyla, hem de havasıyla Kurban Bayramı tatili için ideal bir destinasyon olan Göcek; ailenizle ya da arkadaşlarınızla birlikte yapacağınız birkaç günlük seyahat için tüm sıcaklığıyla sizi bekliyor...

Göcek ile ilgili bir diğer yazım için tıklayın!

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..