Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '15

 
Kategori
Güncel
 

Dur(dur)malıyız!!!

Şiddet = duygu ve davranışta aşırılık. /  bir gücün, bir hareketin derecesi, sertlik. / inandırma veya uzlaşma yerine kaba kuvvet kullanma.

Kadına uygulanan şiddet bunlardan hangisinin karşılığıdır bilemem fakat bildiğim tek şey kadına şiddet dünyanın her yerinde var. Ne yazık ki eğitim, kültür, inanç vb kavramlar ile de uzaktan yakından alakası yok. Kadına şiddet sadece az gelişmiş ülkelerde veya eğitim seviyesi düşük insanlarda söz konusu değil. Peki, neden şiddet?

Maskülen bir dünyada, maskülen toplumlarda yaşıyoruz. Yaratılıştan bu yana kadına karşı bir ön yargı var. Söylemlere göre kadın şeytandır. Fakat her anne bir melektir. Kadın ile alıp veremediğimiz nedir?

Erkekler neden şiddete başvurur. Çünkü en büyük sıkıntı aile içi şiddet ile başlıyor. Empati yapalım. Yoğun stres, sıkıntı, baskı altında çalışan bir erkek eve geldiği zaman şikâyetçi, memnuniyetsiz bir kadın tarafından karşılanıyorsa bunu engellemenin yolu şiddet midir? Erkek aldatılıyorsa bunun cezası ölüm müdür? Bu sorunun cevabı evet ise kadın aldatıldığı zaman “erkektir yapar” diye neden onaylanıyor. Aldatmak, karşılığı ölüm olacak kadar aşağılayıcı, küçük düşürücü bir davranış ise bir erkek neden aldatır? 

 Erkek olmak, fiziksel olarak güçlü olmak demek. Peki, bu güç, zekânın, sevginin, anlayışın yetmediği yerde kaba kuvvete başvurup yıldırmak mı demektir?

Şiddet eğilimi aile de başlar. Sevgisiz büyüyen insanlar şiddete meyillidirler. Herhangi bir kişilik bozuklukları yoksa normal aileler de yetişen insanların şiddete eğilimi görülmemektedir. Fakat şiddete eğilim kişilerin eğitimleri, çevresel faktörleri, yaşadıkları travmalara bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bunları göz önünde bulundurmazsak ŞİDDET hele ki güçsüz olan KADINA ŞİDDET kabul edilemez. Kadın zayıftır. Güçsüzdür. Sindirilebilir. Hele ki anne ise evlatları için pek çok şeyi sineye çekecektir. Böyle bir varlığa şiddet göstermek, öldürmek, katletmek hiçbir erkek tarafından onaylanmayacak davranışlardır.

Çevremizde ailesi tarafından, eşi tarafından, akrabaları tarafından şiddet gören kadınlar varsa ALO 183 (Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı) telefon edelim. Ve yardım etmeye çalışalım.  

Eşimize, annemize, kardeşimize şiddet uyguluyorsak DURMALIYIZ. Bunlara tanık oluyorsak DURDURMALIYIZ.

Ben zayıfım, gidecek yerim yok, kadın başıma ne yaparım ki düşüncelerini bir tarafa atıp HAYIR diyebilmektir. Yarınlara ışık tutacak güç.

 
Toplam blog
: 11
: 67
Kayıt tarihi
: 10.10.14
 
 

Deli dolu oturan Boğa, babasını özleyen kız çocuğu, Ahmet'in ekip arkadaşı, tasarım sever, hayatı..