Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Dursunbey Kaymakamı kolları sıvadı.

Dursunbey Kaymakamı kolları sıvadı.
 

Dursunbey Kaymakamı Kolları Sıvadı.


Kaymakam AKSANYAR, İlçede bulunan firmaların tanıtım bilgileri ve üretim durumları hakkında bilgi edinmek, elde edilen sonuçlar ve firma sahiplerinin öneri ve görüşleri doğrultusunda istihdamın arttırılması ve projeler üretilmesi için kolları sıvadı.

Dursunbey Mesleki Eğitim Merkezinde görevli Müdür, Müdür yardımcıları ve öğretmenler tarafından İlçede bulunan firmalar tek tek gezilerek, firmaların tanıtım bilgileri, üretim durumları, makine-araç durumları ve firmalarda çalışan personel durumu hakkında bilgi toplamak maksadıyla anket çalışması yapılıyor.

Dursunbey’de Kerestecilik ve Madencilik Sektöründe faaliyet gösteren firmaları ziyaret eden görevliler, yaptıkları anket çalışmalarını Kaymakamlık makamına teslim edecekler.

Bu kapsamda Kereste sektöründeki firmaları gezen Mesleki Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden Sayit AYDAŞ ve Mehmet TAŞARON, Özbal Orman Ürünleri ve Dursunbey.com haber sitesi sahibi Ercan BAL’ı da ziyaret ettiler. Firma hakkında anket çalışması yapan öğretmenlere bilgi veren Ercan BAL, görüş ve önerilerini dile getirirken özellikle Keresteciler sitesinin tam anlamıyla kamera sistemi ile donatılması ve bu sistemin Emniyete bağlanmasının önemine dikkat çekti.

Ercan BAL;  Geçtiğimiz yıllarda birçok kereste imalathanesinin yangınlar ile boğuştuğunu, kamera sistemi sayesinde Emniyet mensuplarınca 24 saat izlenen İlçe merkezi yanında Keresteciler sitesinin de izlenmesi ile meydana gelebilecek en ufak yangında (büyümeden) müdahale şansının artacağını, hırsızlık olaylarında caydırıcılık rolü oynayacağını, ayrıca sitede bulunan yangın vanalarının gözle görülür ve kullanılabilir şekilde dizayn edilmesi, hatta saat bağlanarak imalathanelere hat çekilmesi ile büyük bir hizmete imza atılacağını belirtti.

KDV tevkifatı hakkında ise geçtiğimiz günlerde Dursunbey’e gelerek bilgilendirme toplantısına katılan Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hasan YİĞİT’in belirttiği gibi geri dönüşümün hızlı olmasının esnafı bir nebzede olsa rahatlatacağını belirten Ercan BAL, mali müşavir yükünün esnafın sırtında kambur olduğuna dikkat çekerek, ufak meblağlarda esneklik yapılarak belirli miktara kadar KDV'nin, Vergi dairesinden geri ödeme yapılmasının esnafa rahat bir nefes aldıracağını belirtti.

Ayrıca imalathanelerde çalışan ve işi bilen ustaların azaldığını söyleyen Ercan BAL, Halk Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi ile Keresteciler Derneğinin birlikte organize edeceği kurslar ile Testere bileme ve makine kullanma konusunda yeni ustaların yetişmesinin önemine değindi.

Bundan sonra eski alışkanlıklardan vazgeçilerek, Kereste sektörünün ayakta durabilmesi için farklı alanlara (Ağacı işleyerek üretim gibi) yönün çevrilmesi gerektiğine değinen BAL, sektörü birlik olmaya davet etti.

Ziyaretlerinden dolayı öğretmenlerimize teşekkür eden Ercan BAL, yapılan çalışmanın ve İlçe Kaymakamı Yaşar AKSANYAR’ın göstermiş olduğu gayret ve azmin meyvelerini vereceğine inandığını belirtti.

Dursunbey Kaymakamı Yaşar AKSANYAR, farklı bir imaj sergileyerek geldiği ilk günlerde ilçe halkının gönlünü kazanmış, yapmış olduğu çalışmalar ve kendisine mal olan ‘’Bugün Dursunbey İçin Ne Yaptın’’ , Bugün Ülken İçin Ne Yaptın’’ sözlerinin yanında makam mevki sahibi insanların koltuklarında rahat oturabilmesi için aldıkları maaşı hak etmeleri gerektiğini dile getiren ve insanları çalışmaya, projeler üretmeye sevk eden konuşmaları ile farkı bir devlet adamı olduğunu belli etmişti.

Geçtiğimiz günlerde yapılan GMKA çalıştayıda da; Dursunbey için proje yapma işini öğreneceğiz, ileride hayata geçirilecek projeleri düşünmek ve planlamak, mali desteklerden faydalanmak üzere hep birlikte güzel işlere imza atacağız diyen Kaymakam AKSANYAR vakit geçirmeden kolları sıvadı.

Dursunbey adına güzel bir kazanım olduğuna inandığımız Kaymakam Yaşar AKSANYAR'ı, ilçenin sorunlarına eğildiği ve Dursunbey'in kalkınması için verdiği çabalardan dolayı tebrik ediyoruz.

Allah, Vatanını Milletini düşünen devlet adamlarını başımızdan eksik etmesin ! 

 
Toplam blog
: 94
: 183
Kayıt tarihi
: 15.11.12
 
 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1970 yılında ailenin ikinci oğlu olarak Dünya'ya geldim. Eskişeh..