Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '20

 
Kategori
Siyaset
 

DÜŞMAN MÜTTEFİKLER

 

 

 

MÜTTEFİK DÜŞMANLAR

 

Bir müttefiklik anlayışımız var ki düşman başına. NATO üyesiyiz. Türkiye’de yapılan tüm askeri darbelerin en büyük müsebbibi NATO ve asıl patron Amerika. Türkiye’de üretimi engelleyen, yerli üretime en büyük darbeyi vuran, sıkışınca asla yardım etmeyen, etmeyeceğini de açıkça deklare eden bir birlikten söz ediyoruz. Ruslarla aramızda bir sorun olduğunda alenen sizin yanınızda biz yokuz, kendi başınasınız diyen sözde bir birlik.

Bu birlik eğer bir birlikse artılarını eksilerini iyice sıralamakta fayda var. Türkiye söz konusu birliğe girdikten sonra; Yerli otomobil üretim denemesi yaptı, ortada bir şey yok. (Bu arada Afganistan kendi otomobilini yapmış yollarda. Şöyle bir zamanda dünyada yapılabilecek en kolay iş, otomobil yapmak demek ki!) Uçak fabrikaları kapatılmış, birçok neden var ama dışa yaslanan içtekileri her seferinde ezen kurtçukları, virüsleri göz ardı etmek olmaz.

Mevcut durumda yine benzer şeyler oluyor. Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da yerlerinden ettikleri insanları sözde İslami terör örgütleriyle katledip, halkını batıya doğru yollayan güç de aynı şekilde bizim şanlı müttefiklerimiz. Bu eylemleriyle bir taşla birden çok kuşu avlama maharetine sahip ülkelerin elinde sözde Müslüman Arap mücahitler var.  Parasının bizzat Sudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin kara paralarıyla ve esrar eroin gibi uyuşturucu parasıyla finanse edildiği bu gruplar, hem İslam’a zarar verirken, gariban halkları katlediyorlar. Onların bir Avrupa ülkesine, İsrail’e, Amerika’ya, Rusya’ya, Çin’e zarar vermeleri düşünülemiyor bile. Düşünün bir köpek var, birini ısırıyor, diğerine kuyruk sallıyor. O köpeğin sahibini bulmak aklı başında biri için saniyelik bir olayken nedense köpek işi bittikten sonra ortadan kayboluyor.

Kurtuluş Savaşı, öncesi sonrası ayaklanmaların tamamına yakınında bugün bilinen gerçek; yabancı istihbarat ve yabancı aklının varlığıdır. 1950’lerden sonra hemen her toplumsal olayda da aynı şekilde parmak izleri olduğu bilinen; en sondan başlayalım, PKK, DHKPC, DEVSOL, DEVYOL gibi örgütlerle henüz suçlanma aşamasına gelmemiş örgütler onların eseri, öte yandan ASALA aynı şekilde örgütleyip destekledikleri başka bir örgüt. Sağ-sol çatışmalarındaki rolleri bugün pekâlâ biliyor ki sol Brüksel, Fransa sağ ise İngiliz aklıyla Almanya ve Amerika’dan yönetiliyordu.

Geldiğimiz en son durumda yine karşımızda bir ülke var ve silahlarını bize doğrultmuş durumda. Üstelik bu defa önüne küçük haşarı gayrı meşru evliliğinden olma oğlunu katmış geliyor. Biz bu arada hala bu birliğin üyesiyiz. Birlik ise alenen bize silah doğrultmuş geliyor. Ne birlikmiş ama! Böyle birlik, böyle ittifak düşman başına.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..