Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '12

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Duygularımızı körelten Ruhumuzu çölleştiren evlilikler

Duygularımızı körelten Ruhumuzu çölleştiren evlilikler
 

Pozitif enerjili birinden size de bir pay düşer


Yanlış seçimler sonucu yaşanılan ilişkiler veya evlilikler duygularınızı körelterek ruhunuzu adeta çölleştirir ki bu yüzden bir daha ne kimseyi seveceğiniz gelir ne de o güzel duygularınızdan eser kalır. İnsanlara olan güven ve sevginizi yitirir, güzel duygularınızın yerini kin, nefret ve şüphe alarak hayattan koparsınız. Kendinize de herkese de küsersiniz.

Söylemesi kolay, hayvanın alacası dışında ama insanın ki içinde nasıl bileceksin, diyeceksiniz.

Bütün sorun da orada zaten. Doğru kişiyi bulabilmede. Çevresinden, akrabalarından, işinden, kariyerinden, arkadaşlarından... tanımak istersiniz ama bunlar bile yetmeyebilir. Şans işi, iyi de çıkabilir kötü de.

İnsanların en doğal ihtiyaçlarından biri de güzelliğe olan ihtiyaçlarıdır. Güzellikler her zaman insanı mutlu eder. Baharda  güzel kır çiçeklerin bezediği bir bayır veya çayır ruhumuzu ve duygularımızı okşar.  Mutluluk verir O ihtiyaçtan değil midir ki evlerimizi ve balkonlarımızı güzel çiçeklerle donatırız? Güzel duygularımızı besleyen sadece kır çiçekleri mi, elbette değil, bir de mutluluk çiçekleri var. Bunlar da anlayış, güler yüz, güzel bir söz veya hitap, sevgi, saygı  pozitif enerjili olmak, mantıklı ve adil olmak, paylaşım, duygusallık ve duyarlılık gibi güzelliklerdir.

Bu mutluluk çiçeklerine sahip bir eş veya  partnerin neler verebileceklerini düşünün. Ruhunuzu, duygu ve düşüncelerinizi sürekli olarak o çiçeklerle besleyeceklerdir. Moralli ve mutlu olan bedeniniz de bundan payını alarak sağlıklı olacak, hastalıkların yüzde elli ikisinin nedeni olan psikolojiniz de iyi olacaktır. Yani iyi bir eş veya sevgili aynı zamanda sağlık demek olacak ve mutluluk kaynağı olacaktır. Bir çiçeğin nasıl sulanmaya, bakıma ihtiyacı varsa insan ruhu ve duygularının da böyle bakıma ve beslenmeye ihtiyacı vardır. İyi bir eş veya sevgili de ruhunuzun ve duygularınızı gıdası ve mutluluk kaynağı olacaktır.

Bir de tersini düşünelim. Egosu şişik, kaprisli, anlayışsız, aksi, sesiyle bile insanı adeta döver gibi konuşan, asabi, asık suratlı, bencil, sevgisiz, saygısız... gibi nitelikleri olan biri dünya güzeli bile olsa size ne verebilir ki? Sadece kendisini düşünen ve kendisine hizmet edilmesini isteyen bu tür bencil biri duygu ve düşüncelerinizi umursar mı? O ancak duygularınızı körleştirip ruhunuzu çölleştirir. İnsanlara karşı güven ve sevginizin azalmasına, hayata küserek kabuğunuza çekilmenize ve bir daha sevmek-ten bile korkar hale gelmenize neden olur. Sağlıklı bir ruha sahip olmayan bu tür kişilerin yüzünden yaşamınız kışa döner ve nefret hayatınıza egemen ederek hayatı çekilmez hale getirir... Başka da hiçbir şeye yaramaz.

O halde siz siz olun iyice tanımadan gaza gelerek bir ilişkinin içine cumburlop atlamayın ve hemen aşık olmayın. Biraz da şansınız yardım ederse böyle bir girdaba kapılmaktan kurtulursunuz.

 

Reşit YAMAN

   9 ocak 2012-İstanbul

   resit_yaman@hotmail.com

 
Toplam blog
: 24
: 661
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

1952 Ağrı doğumlu olan Reşit Yaman altı yıllık yatılı Van Alpaslan İlköğretmen Okulu'ndan sonra İ..