Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

14 Şubat '07

 
Kategori
Mizah
 

E- fal

E- fal
 

e-Devlet uygulamaları birer birer yaşamımızdaki yerlerini alıyor. Son olarak Ulusal Fal Çalışmalarının Otomasyonu Kurumu kuruluşunu tamamlayarak Mart ayında faaliyete geçmeye hazırlanıyor. Yurttaşlarımızın fal gereksinimleri çağdaş ve elektronik yöntemlerle karşılayacak olan kurum kısaca e-Fal Kurumu olarak adlandırıldı. Kurumun logosu ters bir kahve fincanı olarak hazırlandı.

Kurumun organizasyon yapısı belli oldu. Buna göre kurumun başında e-Fal Başkanı görev yapacak. Başkanın altında 12 Başkan Yardımcısı yeralacak. E-Fal Kurumu Başkanlığı önümüzdeki bir yıl içinde her ay bir başkan yardımcısının göreve başlayacağını açıkladı..

Bu hafta sonu gazetelerin İnsan Kaynakları eklerinde yayınlanan ilanda ilk başkan yardımcısının bu ay sonunda sınavla alınacağı duyuruldu. Koç Burcundan sorumlu başkan yardımcılığı için başvuruda bulunacak adaylarda aranan koşullar:
1. Koç burcunda doğmuş olmak. (Koç burcunda doğduğunu belgeleyen noterden onaylı nüfus kağıdı örneği ve doğum belgesi başvuruda istenilecektir.)
2. Koç burcunun özelliklerini taşımak. (Özellikleri taşımayanların nüfus kayıtları geçersiz sayılacaktır.)
3. Tam teşekküllü bir fal merkezinin uzmanlar heyetinden fala olan inancının tam olduğunu belgeleyen rapora sahip olmak.

FSYM tarafından yapılacak sınavda fal ve rüya alanlarından en az birinden 100 üzerinden 70 alanlar mülakata çağrılacak. Adayların mülakata gelirken kart, fincan ve kahve gibi gerekli malzemeleri yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Koç Burcundan Sorumlu Başkan Yardımcısı 21 Mart günü törenle göreve başlayacak.

e-Fal Kurumunun görev, yetki ve sorumluluklarıyla ilgili yönetmelikler hazırlandı. Buna göre e-Fal Kurumu bu alandaki toplumsal uzlaşmanın sağlanması, fal dünyasındaki dağınıklığın sona erdirilmesi ve yurttaşların fal gereksinimlerinin eksiksiz karşılanması için çalışacak. Kurum bunları sağlamak için çeşitli hizmetler sunacak.

1. Basında yayınlanan fallar arasındaki çelişkilerin azaltılması için bir Fal Denetleme Üst Kurulu oluşturmak. FDÜK bu konuda tam yetkili olacaktır.
2. Gazete, televizyon, radyo ve bloglarda yayınlanan falların doğruluğunu denetlemek. Yanlış yorum yapanlara yaptırımlar uygulamak.
3. Gazetelerde fal yazmak isteyenlere yeterlilik belgelerini vermek.
4. Fal kafelerde çalışanların bilimsel eğitimleri ve sertifikasyon işlemlerini yapmak.
5. Ülkemizin falcı açığını kapatmak için okullar ve kurslar açmak. Bu konuda Internet üzerinden eğitim vermek.
6. Talep eden tüm yurttaşlara hergün telefondan sesli veya SMS olarak günlük fallarını göndermek.
7. e-Mail ile rüyalarını yazan yurttaşlara en çabuk şekilde yorumları göndermek.
8. Falları kötü çıkanlara moral vermek için moral geceleri düzenlemek.
9. Fal TV’lerin sayısının artırılması için gerekli finansmanı yaratmak.
10. Fal malzemelerinin standartlarını belirlemek ve üretimlerini denetlemek.
11. Doğum tarihleri tam bilinemediği için burçlarını belirlemekte sorun yaşayan yurttaşlara uygun doğum tarihleri saptamak.
12. Gerekli diploma veya sertifikalara sahip olmadığı halde bilimsel olmayan bir şekilde fal yazan veya bakanların izlenmesi ve sektör dışına çıkartılması için altyapıyı oluşturmak.
13. Fala inanmayanların fal dünyasına kazandırılması için çalışmak. Bu amaçla kullanılacak yeni teknolojiler için Ar-Ge altyapısı hazırlamak.

e-Fal Kurumunun ülkemizdeki önemli bir boşluğu doldurması bekleniyor.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara